Nieuws + Headlines
Het PollerWiesen Festival komt er weer aan

Het PollerWiesen Festival komt er weer aan

09 april 2016

PollerWiesen Festival keert op 15 mei weer terug naar het adembenemende Revierpark Wischlingen in Dortmund. Op Pinksterzondag zal het park weer helemaal het domein zijn van allerlei liefhebbers van alle soorten elektronische muziek. Vier stages omgeven door gras, water en zand maken van het Pollerwiesen Festival de perfecte hotspot om de zomer te laten beginnen.

Op de Main Stage zullen verschillende meesters acte de présence geven met als top of the bill Napolitaan Marco Carola. Hij is gekend van Ibiza tot New York en Zuid Amerika door zijn door percussie doordrongen technosets en staat hiermee alweer meer dan twee decennia lang aan de top. Uit Berlijn komt het duo Pan-Pot en de verzameling van zwaargewichten wordt aangevuld met het Italiaanse wonderkind Joseph Capriati. En alsof dat nog niet genoeg is, mag je je in de namiddag vergapen aan de geluiden van de Deense producer en DJ Kölsch. Joey Daniel uit Rotterdam vervolledigt de line-up van de Main Stage en zal de warming-up voor zijn rekening nemen.

Het complete vakantiegevoel vind je terug op de Beach Stage. Hier strijkt dit jaar de Voltt-familie uit Amsterdam neer die er een 100% pure techno line-up programmeren. Voor de Beach Stage zijn daarvoor Rødhåd, Vril *live*, Bart Skils, Etapp Kyle, Don Williams en Ben Buitendijk uitgenodigd. Al deze namen zijn de laatste tijd uiterst goed bezig op internationaal vlak.

Op de Hilltop Stage zal het er op muzikaal vlak iets rustiger aan toe gaan. Deze stage wordt gehost door de Kittball Crew en ze brengen een aantal van hun absolute toppers en familieleden van het label mee. Oliver Schories is daarvan het meest gekend voor zijn melancholische tech-house producties. Afkomstig uit Bremen voert hij de stage aan als headliner. In de namiddag zal je er Tube & Berger aan het werk kunnen zien. Nick Curly, de man die in grote mate verantwoordelijk is voor de „Sound of Mannheim", zal ook zijn gezicht laten zien en het geluid van een groovey touch voorzien. Samen met een live-set van Rodriguez Jr. en Kittball Boss P.A.C.O. wordt het ook genieten op deze stage. En dan vergeten we Paji nog, die één van zijn geliefde fusion Live/dj-sets ten gehore zal brengen.

Voor de eerste keer in de PollerWiesen Festival geschiedenis wordt ook de vierde Hidden Stage gehost door een label. Het DIY Label Giegling creëert de laatste jaren een enorme buzz. Wat begon als een kraakpandfeest in Weimar, evolueerde van party crew tot label en nu een bekend producer/dj-collectief dat wereldwijd gigs verzorgt. De crew landt op 15 mei in Dortmund met Kettenkarussell die een 3 uur durende live-set zullen brengen en ook Ateq en DJ Dustin op de decks.

Eén ding is alvast zeker: op alle vier de stages zullen liefhebbers van het genre wel iets naar hun smaak vinden.

Alle informatie op een rijtje:

PollerWiesen Festival @ Revierpark Wischlingen, Dortmund

Pinksterzondag, 15 mei - van 12-22u.

Line-up:

Main Stage

Marco Carola
Pan-Pot
Joseph Capriati
Kölsch
Joey Daniel

Beach Stage hosted by VOLTT

Rødhåd
Vril *live*
Bart Skils
Etapp Kyle
Don Williams
Ben Buitendijk

Hilltop Stage hosted by Kittball Records

Oliver Schories
Nick Curly
Tube & Berger
Rodriguez Jr. *live*
P.a.c.o.
Juliet Sikora
Paji *live*

Hidden Stage hosted by Giegling

Kettenkarussell (3 Hours Live-set)
Ateq
Dj Dustin

Alle recente info over het festival vind je ook op PollerWiesen's Facebook en Instagram accounts en in de PollerWiesen iPhone/Android App.

Tickets:
Voorverkoop: 26€ + fees
Tickets: http://bit.ly/1Ry0kOd
Facebook: http://on.fb.me/1pcL3v9

Locatie:

Revierpark Wischlingen
Wischlinger Weg 157
44379 Dortmund

Links:

Meer info & foto's: www.pollerwiesen.org/presse
PollerWiesen op Facebook: www.facebook.com/pollerwiesen

Advertentie
Party Tips