Nieuws + Headlines
ID&T en ADE presenteren derde editie van ADE Green

ID&T en ADE presenteren derde editie van ADE Green

07 september 2015

Op woensdag 14 oktober vindt in de Brakke Grond ADE Green plaats, tijdens Amsterdam Dance Event (ADE). Na de uiterst succesvolle eerste twee edities van ADE Green, presenteren ID&T en ADE een gevarieerd programma met paneldiscussies, inspirerende sprekers en workshops over duurzaamheid, innovatie en sociale verandering.

In 2014 werd tijdens ADE het innovatieplatform Open-House gelanceerd. Het richt zich op start-ups in de evenementen- en festivalindustrie. Eerder dit jaar werd de 'Nature Calls'-competitie gestart in drie verschillende categorieën: energie, afval en water. Tijdens ADE Green worden de vijf beste ideeën gepresenteerd uit deze categorieën, inclusief de projecten die via de wildcard binnen zijn gekomen. Deze ideeën krijgen de kans om opgenomen te worden in het acceleratorprogramma van Open-House dat in november van dit jaar van start gaat. De winnaar krijgt een geldbedrag van €5000 om daarmee het project een vliegende start te geven. In de jury zitten onder meer Patrick van der Pijl (NL), CEO & Strategy Designer bij Business Models Inc. en producer van de wereldwijde bestseller Business Model Generation, Kasja Ollongren (namens D66 wethouder en locoburgemeester in Amsterdam, NL) en Jim Stolze (NL), de drijvende kracht achter TEDxAmsterdam en Start Up Fest.

Er is eveneens een programmaonderdeel over energie, gepresenteerd door Julie's Bicycle. Julie's Bicycle is een organisatie die zich richt op het verduurzamen van de creatieve –en evenement industrie. Chiara Badiali (UK), Julie's Bicycle: "Onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen is een van onze grootste zwakheden geworden, niet in het minst door de onomkeerbare klimatologische veranderingen." Chris Johnson (UK) van Shambala Festival modereert de panels waarin de toekomst van evenementen en festivals centraal staat. Hoe kunnen organisatoren het beste omgaan met energie, tegen welke grenzen lopen ze daarbij aan en wat zijn de mogelijke oplossingen.

Voor het eerst programmeert ADE Green samen met Green Events Nederland een panel over duurzame evenement catering. Deelnemers aan dit panel zijn onder anderen Mikkel Sander (Roskilde Festival, DK), Joszi Smeets (Directeur Youth Food Movement, NL).

Begin december vindt in Parijs de klimaatconferentie van de Verenigde Naties (COP21) plaats waarin wereldleiders tot een nieuw klimaatverdrag moeten komen. De dance industrie heeft wereldwijd bereik en kan passie en verbeelding losmaken als geen andere industrie. In de aanloop naar COP21 wordt in het afsluitende panel van ADE Green de vraag gesteld wat de dance industrie kan doen om de aandacht op dit belangrijke moment te vestigen. Namens ID&T schuift Carlijn Lindemulder (Sustainability Director, NL) aan en daarnaast Matt Black (artiest Cold Cut, UK) en Alex Cornelissen (CEO Sea Shepherd, NL).

Verder zijn er workshops met tools & tricks om een festival te verduurzamen, hoe je inhoudelijk een campagne kan voeren en je publiek kunt betrekken bij maatschappelijke thema's met vertegenwoordigers van Fusion Festival (DE), We Love Green (FR) en Boom Festival (PT).

Advertentie
Party Tips