Nieuws + Headlines
Jeff Mills neemt intrek in Rembrandthuis tijdens ADE

Jeff Mills neemt intrek in Rembrandthuis tijdens ADE

06 augustus 2015

De Amerikaanse technolegende Jeff Mills laat zich tijdens de aankomende editie van het Amsterdam Dance Event opsluiten in de studio waar Rembrandt van Rijn ooit zijn meesterwerken maakte, om daar te produceren.
In het voormalig woon- en werkhuis van de kunstschilder neemt de 52-jarige dj en producer drie nieuwe nummers op, geïnspireerd door het befaamde licht dat de woning aan de Jodenbreestraat in Amsterdam binnenvalt.

Jeff Mills rijgt de speciale projecten aaneen. Na eerdere speciale optredens tijdens het Amsterdam Dance Event in EYE en in het Louvre in Parijs zal hij tijdens het aankomende Amsterdam Dance Event (ADE) zijn intrek nemen in het Rembrandthuis. Het is de eerste keer dat Het Rembrandthuis, tegenwoordig een museum, samenwerkt met ADE. Voordat het zover is treedt Mills op 28 augustus ook nog op in Nederland in het Concertgebouw. Samen met het Noord Nederlands Orkest speelt hij dan de 'techno-symfonie' Light From the Outside World. Tijdens ADE staat hij overigens ook gewoon achter de draaitafels: op vrijdag 16 oktober draait hij in Warehouse 22.

Op donderdag 15 oktober gaat Mills aan de slag met drie nieuwe tracks in het atelier van Rembrandt van Rijn in het monumentale pand. Hij hoopt op de plek waar Rembrandt eeuwen eerder werkte, geïnspireerd te raken door hetzelfde licht dat de kunstschilder negentien jaar lang beïnvloedde. Na afloop zal de producer over zijn ervaringen vertellen tijdens een ADE Music Talks-sessie in cultuurhuis De Brakke Grond in de hoofdstad.

Bron: Nu.nl

Advertentie
Party Tips