Nieuws + Headlines
Junkie XL komt met zesde album Synthesized

Junkie XL komt met zesde album Synthesized

04 september 2012 Tom Holkenborg aka Junkie XL staat op het punt weer wat golven te maken. Volgende maand presenteert hij zijn zesde album, uitgebracht op zijn gloednieuwe eigen label JXL Recordings, gevolgd door een show tijdens het ADE in het Concertgebouw -wat staat ons te wachten?

Volgens de man zelf, die de laatste jaren ondermeer verantwoordelijk was voor muziek bij films als Inception en The Dark Knight Rises, blijft zijn eigen muziek net zo belangrijk als de tracks die hij maakt voor films en videogames.

"Ik maak gemiddeld zo'n negen uur muziek per jaar. In al die verschillende tracks en stukken komen mijn ideeën en drijfveren terug. Maar nergens kan ik die zo vrij uitleven als op mijn eigen platen. Wie Synthesized luistert, hoort een-op-een waar ik nu muzikaal sta. De plaat heeft ook echt een typische Junkie XL vibe: veel energie en een mooie mix tussen akoestisch en elektronisch. Af en toe heeft het wel iets van een omgevallen platenkast. Bijvoorbeeld het nummer 'Kill the Fucking Band'; dat begint als een soort middle-of-the-road discotrack en gaat dan over in ZZ Top meets KISS meets Kraftwerk."

De in Los Angeles wonende en werkende Holkenborg treedt niet vaak meer live op. Speciaal voor de Nederlandse fans geeft hij in samenwerking met promotor VRIJ een show in het Concertgebouw op 19 oktober, tijdens het Amsterdam Dance Event.

Op donderdag 27 september verschijnt de eerste single Gloria van Junkie XL's nieuwe album. Synthesized verschijnt vervolgens op 12 oktober.
Advertentie
Party Tips