Nieuws + Headlines
Junkie XL scoort dikke filmscore

Junkie XL scoort dikke filmscore

21 mei 2013

Hij werkte eerder al mee met de muziek bij films als The Dark Knight Rises en Madagascar 3, ditmaal neemt 'onze' Junkie XL helemaal zelf een dikke filmscore voor zijn rekening. De volgend jaar te verschijnen film 300: Rise Of An Empire wordt volledig door de Nederlandse producer gemaakt.

 

 

De film, die begin 2014 uitkomt, is de opvolger van het in 2007 verschenen 300. De producer van deze film, Zack Snyder, leerde Junkie XL (of gewoon Tom Holkenborg voor ons medelanders) kennen tijdens een eerdere samenwerking bij de film Man Of Steel.

Volgens berichten is dit de eerste keer dat een Nederlandse muzikant op dit niveau in Hollywood gaat werken.

"Het is een droom die uitkomt om de muziek voor zo’n grote film te maken en daarmee miljoenen mensen wereldwijd te bereiken. Bovendien is het een eer om met Zack te werken. Hij is een regisseur en producer met een geweldige staat van dienst, die bovendien alle ruimte laat voor mijn creativiteit en ideeën", aldus Holkenborg in een eerste reactie.

 

Hier nog een 'oudje' van onze Tom, die samen met de bekende Hollywood-componist Hans Zimmer werkte aan de soundtrack van The Dark Knight Rises en vervolgens ook een eigen versie van één van de tracks uitbracht..

 

 

Advertentie
Party Tips