Nieuws + Headlines
Leo Blokhuis goes into dance in Planet Elektro

Leo Blokhuis goes into dance in Planet Elektro

12 oktober 2016

Heb je al gehoord van Planet Elektro? Een nieuwe toffe documentaire van de NTR over elektronische muziek. Hij wordt uitgezonden op 22 oktober om 21.55 uur op NPO 3 en draait tijdens ADE in de Melkweg!

In Planet Elektro duikt muziekgoeroe Leo Blokhuis in de wereld van de elektronische muziek en neemt de kijker mee naar landen als Amerika, Australië, Japan en natuurlijk ons eigen land op zoek naar verhalen achter de ontwikkeling van onder anderen house- en dancemuziek.
Je ziet de eerste synthesizers, samplers en drumcomputers (die vroeger niet eens als volwaardige instrumenten werden gezien) en reportages met muzikanten en producers als Arthur Baker, die Afrika Bambaataas baanbrekende hit Planet Rock produceerde, Farley Jackmaster Funk, één van de grondleggers van de housemuziek, Roger Linn, de uitvinder van de Linn Drum drummachine, Rick Wakeman, als toetsenist van Yes de held van de synthesizers, de heren van O.M.D., Spandau Ballet en The Human League, en technopioniers Derrick May en Juan Atkins. Ook Neerlands trots Armin van Buuren en Martin Garrix komt in de docu voorbij. Een must see voor iedere danceliefhebber!

Planet Elektro zal op 22 oktober te zien zijn in de Melkweg tijdens het Amsterdam Dance Event. Meer informatie daarover vind je hier. Daarnaast zal de docu dus ook op zaterdag 22 oktober om 21.55 uur op NPO3 uitgezonden worden.

Advertentie
Party Tips