Nieuws + Headlines
Loveland lanceert eigen platenlabel met dubbel vinyl

Loveland lanceert eigen platenlabel met dubbel vinyl

24 april 2015

Loveland Recordings debuteert met een prachtige dubbel vinyl met daarop zeven exclusieve tracks om 20 jaar Loveland te vieren. De producers op deze plaat zijn niet alleen voor Loveland belangrijk geweest maar hebben ook stuk voor stuk een significante bijdrage geleverd aan het landschap van elektronische muziek zoals we dat nu kennen. De ijzersterke tracklist bevat uiteenlopende muziek van Anthony Rother, Aril Brikha, Arjuna Schiks, Egbert, Dosem, Mathew Jonson en Vince Watson.

In 20 jaar tijd is Loveland uitgegroeid van een klein Koninginnedagfeestje in 1995 naar zo'n 85.000 bezoekers en 150 artiesten per jaar in 2015. Loveland werd ooit opgericht uit liefde voor muziek, logisch dus om na 20 jaar een eigen platenlabel op te richten. Er wordt gedebuteerd met een dubbele 12 inch vinyl in een gatefold hoes. Opengeklapt is er aan de binnenkant ruimte voor een mooie zwart-wit fotocollage aan de ene kant en quotes van alle zeven artiesten aan de andere kant. Het mag duidelijk zijn, Loveland wil in stijl haar labellancering en 20-jarig bestaan vieren.

De 'Loveland-sound' laat zich kenmerken als volwassen elektronische muziek voorzien van een flinke portie emotie en liefde zoals dat ook op de feesten terug te horen is. Het label gaat zich vooral richten op het uitbrengen van EP's. Van de heldere melodieuze klanken van Egbert, Vince Watson, Arjuna Schiks en Dosem tot de herhalend hypnotiserende tracks van Mathew Jonson, Anthony Rother en Aril Brikha bevat de eerste Loveland Recordings-release een breed scala aan kwaliteitsmuziek.

De zeven tracks van de eerste release zijn exclusief verkrijgbaar op de dubbele vinyl of bij de lokale MP3-boer vanaf 18 mei.

Advertentie
Party Tips