Nieuws + Headlines
Loveland viert 20-jarig bestaan met nieuw concept en muzieklabel

Loveland viert 20-jarig bestaan met nieuw concept en muzieklabel

15 december 2014

Eén van de langstlopende en grootste promotors van Nederland viert zijn 20-jarig bestaan. Om de verjaardag te vieren lanceert Loveland een nieuw concept genaamd Loveland Live op 1 januari 2015 in de nieuwe locatie Mediahaven. Op het verjaardagsfeest wordt tevens nieuw leven geblazen in het eigen muzieklabel Loveland Recordings en een online muziekspeler.

Loveland Live | 20 year anniversary

Wat ooit begon met een klein Koninginnedagfeest op de Amsterdamse Nieuwmarkt en een poolparty in het tropisch zwembad van Gran Dorado Zandvoort in 1995 groeide uit tot één van de langstlopende en grootste promotors van Nederland. In goede en slechte tijden bleef de organisatie altijd vasthouden aan de liefde voor kwaliteitsmuziek.

Om zijn 20e verjaardag te vieren introduceert Loveland een nieuw concept: Loveland Live. Op Loveland Live is er geen plaats voor CD-spelers, draaitafels of USB-sticks, met andere woorden geen DJ’s. Alleen musici, die hun eigen muziek live op het podium ten gehore brengen, zijn uitgenodigd.

Voor de eerste editie heeft Loveland een verzameling van hun favoriete artiesten en veelbelovende talenten op het programma staan. Velen van hen zijn bekende namen die in de afgelopen 20 jaar vaker langskwamen. Loveland Live is het eerste evenement in het kader van Loveland’s jubileumjaar op 1 januari 2015 van 17:00 uur tot 05:00 uur. Enkele hoogtepunten op de line-up zijn Anthony Rother, Mathew Jonson, Kollektiv Turmstrasse, Martin Buttrich, Gregor Tresher, Matador en Octave One.

Loveland Recordings

Ter ere van de liefde voor kwaliteitsmuziek en als onderdeel van het 20-jarig jubileum blaast Loveland zijn eigen label Loveland Recordings nieuw leven in. Diverse van de optredende artiesten op Loveland Live waren enthousiast over het project en wilde graag samenwerken met de Amsterdamse promotor. Onder andere Mathew Jonson, Aril Brikha, Egbert en Arjuna Schiks hebben al toegezegd platen uit te brengen op het label en daar worden binnenkort nog diverse namen aan toegevoegd. De eerstvolgende release wordt een verzamelalbum uitgebracht op vinyl.

Loveland Legacy Player

De afgelopen 20 jaar waren bezoekers van Loveland-evenementen getuige van geweldige sets door de beste artiesten. Een grote selectie van deze sets is nu beschikbaar voor iedereen in de zelfgebouwde online Loveland Legacy Player. Optredens van bijvoorbeeld Frankie Knuckles uit 2004 en Kevin Saunderson uit 2002 maken deel uit van deze uniek verzameling DJ sets.

Bron: Loveland Events

Voor Loveland Live op 1 januari 2015 zijn nog een beperkt aantal kaarten te verkrijgen.

Advertentie
Party Tips