Nieuws + Headlines
Martin Garrix per direct weg bij Spinnin' Records

Martin Garrix per direct weg bij Spinnin' Records

26 augustus 2015

Martin Garrix heeft vanavond laten weten per direct zijn contracten met Spinnin' Records en MusicAllstars Management B.V. op te zeggen. Er was onenigheid over de eigendomsrechten van zijn muziek.

De 19-jarige superster-dj verklaarde via Facebook: "Omdat er nogal wat geruchten de ronde gaan voel ik mij genoodzaakt iedereen nu juist te informeren: Het is juist dat ik mijn contracten met MusicAllstars Management B.V. en Spinnin' Records B.V. heb opgezegd. Er was een verschil van mening over de redelijkheid van de contracten. Ook al heb ik met plezier samengewerkt met MAS en Spinnin', het was niet mogelijk om het verschil van mening dat we hadden te overbruggen."

"Vanaf het begin van dit jaar probeerde ik de eigendomsrechten van mijn muziek van Spinnin' Records terug te krijgen en mijn vertrouwen in MAS te houden. Ik ben enorm teleurgesteld dat de discussie niet heeft geleid tot een verandering in de overeenkomst en het teruggeven van de eigendomsrechten, daarom heb ik hem nietig verklaard."

Spinnin' Records, het bekendste en grootste EDM-label ter wereld verliest met Garrix zijn bekendste artiest. Ook voor het managementskantoor MAS was Garrix de grootste naam.

Martin Garrix laat in een slotzin nog weten "aan nieuwe tracks en een nieuw spannend project te werken dat hij tijdens het Amsterdam Dance Event hoopt te delen".

Eerder deze week had Garrix al in een interview met Atze De Vrieze van 3voor12 laten weten te overwegen de DJ Mag Top 100 Award, voor de 'beste' dj ter wereld, te weigeren als hij deze zou winnen. Of dit nog heeft meegespeeld bij die beslissing is onduidelijk.

Dance.nl had eerder deze zomer ook al een interview met Martin Garrix. Dat gesprek is hier terug te lezen.

UPDATE 28.08.2015:

Eelko van Kooten reageert namens Spinnin' Records en MusicAllStars Management op de break-up:

"Helaas moeten wij medelen dat de zeer succesvolle samenwerking tussen Martin Garrix (Martijn Garritsen), Spinnin’ Records en MusicAllStars Management is beëindigd.

De afgelopen maanden hebben wij, juist vanwege zijn unieke succes, met Martijn en zijn mensen gesproken over aanpassingen van de huidige, nog voortdurende overeenkomsten.

Wij waren zonder meer bereid om Martijn tegemoet te komen in zijn wensen en de huidige overeenkomsten in zijn voordeel open te breken. Hierbij hebben we ook eigendomsoverdacht van zijn rechten toegezegd. Toch is door Martijn besloten de samenwerking met ons eenzijdig en per direct te beëindigen. Uiteraard betreuren wij zijn beslissing.

Desondanks kijken wij met het hele team terug op een mooie samenwerking. Het begeleiden van Martijn van een nog onbekende, maar zeer getalenteerde artiest tot een wereldwijde superster was een fantastische ervaring en we zijn trots op dit succes. We wensen hem dan ook alle goeds toe in zijn verdere carrière.

We blijven doen waar we goed in zijn en dat is nieuwe muziek uitbrengen en nieuwe talenten zoeken, ontwikkelen en successen realiseren met ambitie en passie voor muziek."

Advertentie
Party Tips