Nieuws + Headlines
Martin Garrix sleept Spinnin' Records voor de rechter

Martin Garrix sleept Spinnin' Records voor de rechter

10 november 2015

Martin Garrix vertrok van de zomer al bij Spinnin' Records vanwege een geschil over de eigendomsrechten van zijn muziek. Maar daarmee is de zaak nog niet afgedaan, want de wereldberoemde dj sleept zijn voormalige manager en producent Eelko van Kooten van Spinnin’ Records nu voor de rechter.

Garrix beschuldigt Van Kooten van bedrog bij het ondertekenen van zijn eerste platencontract bij Spinnin', voorafgaand aan zijn wereldwijde doorbraak. Afgelopen zomer vertrok Garrix al bij het label, maar toen waren beide partijen in de media nog redelijk netjes naar elkaar toe en leek de zaak wel afgedaan. Toch spant Garrix nu een kort geding tegen van Kooten aan, om via de rechter teruggave van de rechten op zijn muziek te krijgen. Ook eist Garrix inzage in de administratie.

Volgens de dj heeft Eelko van Kooten hem drie jaar geleden opzettelijk "valse en misleidende informatie" verstrekt, toen hij zowel bij het platenlabel Spinnin’ Records van Van Kooten als bij managementbureau Van Kooten Music Allstars onder contract kwam. Zo werd hij naar eigen zeggen op 16-jarige leeftijd, zonder enige ervaring in de muziekbranche, gedwongen om het eigendom van zijn eigen muziekproducties over te dragen aan Spinnin’ Records.

Garrix stelt daarnaast dat Van Kooten bovendien ten onrechte zou hebben beweerd dat hij verplicht was om zich zowel bij het managementbureau als bij diens platenlabel onder contract te stellen. Dit terwijl de belangen en onderhandelingspositie van Garrix hiermee juist werden geschaad. "Alleen de belangen van Van Kooten zelf werden zo optimaal behartigd", haalt Garrix in processtukken uit naar zijn ex-manager. De advocaten van beide partijen willen niets kwijt over de hele situatie.

Martin Garrix leek van de zomer nog grote kans te maken op de titel van 'beste dj ter wereld van 2015', maar eindigde uiteindelijk derde. Het Belgisch-Griekse duo Dimitri Vegas & Like Mike pakten de titel, die daarna vanuit alle hoeken van de dancescene hevig bekritiseerd werd vanwege het onrechtmatig binnenhalen van stemmen door het duo.

Bron: De Telegraaf

Advertentie
Party Tips