Nieuws + Headlines
Mary Go Wild verder als winkel en uitgeverij

Mary Go Wild verder als winkel en uitgeverij

19 augustus 2014

Het succesvolle project Mary Go Wild gaat verder als winkel op de Zeedijk in Amsterdam. Daarnaast wordt ook een uitgeverij voor (dance) muziekboeken opgezet. De winkel is de plaats voor exclusieve muziek- en fotoboeken, vinyl, kleding en specials – met het nachtleven en de bijbehorende lifestyle als rode draad.

Vorig jaar verscheen het 600 pagina’s dikke boek Mary Go Wild – 25 jaar dance in Nederland, een samenwerking van zo’n 160 auteurs, fotografen, designers en anderszins betrokkenen. Het boek werd door de media bejubeld en bekroond met de prestigieuze Pop Media Prijs. ‘We hebben zoveel foto’s, verhalen en vooral talent bij elkaar gebracht, daar is nog heel veel moois van te maken’, zegt Arne van Terphoven die samen met Bram Merkx en designbureau Maslow het project runt.

In de winkel zullen nationale en internationale boeken verkocht worden over muziek, reizen, fotografie, kunst en het nachtleven. Het team achter Mary Go Wild treedt op als curator, maar er zal vooral ook veel zelf ontwikkeld worden. Van Terphoven: ‘De partyfotografie is absoluut kunst, maar wordt nooit zo benaderd. Waarom zou je geen werk van fotograaf Dennis Bouman uit de jaren ‘90 of een sfeervolle festivalfoto uit 2014 aan de muur willen?’

Hang-out
De plannen zijn groot. ‘Vroeger hadden platenwinkels de functie van hang-out. Die winkels zijn bijna allemaal weg, maar de behoefte mensen te ontmoeten met een kop koffie erbij niet. Die rol willen wij vervullen. En we zullen uiteraard veel vinyl in het assortiment opnemen’, aldus Van Terphoven. In de iets verdere toekomst zal een geheel eigen T-shirtlijn gelanceerd worden. Maar: ‘Alles stijlvol en smaakvol. We gaan niet de hele dancegeschiedenis uitbuiten door met mokken, rompertjes en koelkastmagneten te komen.’

Naast winkel zal de ruimte dienst doen als locatie voor cd- en boekpresentaties, borrels en andere kleinschalige events. ‘De hele setting hier ademt house, dus dat is een quick win. In de eerste week van september verkopen we een week lang kleding voor de dresscode van Valtifest, met dj’s, drank en exclusieve foto’s. We weten van diverse bekende dj’s dat ze hun vinylcollectie willen verkopen, dat doen we ook hier.’ Daarnaast werkt de winkel intensief samen met het Amsterdam Dance Event zullen er gedurende het jaar diverse activiteiten voor het ADE georganiseerd worden.

Nieuwe boekprojecten
Het boek Mary Go Wild werd geheel in eigen beheer uitgebracht en werd toch een bestseller. Als uitgever zal het team achter het boek nieuwe boekprojecten begeleiden. Van Terphoven: ‘Uitgever klinkt gewichtig, ik zie het meer als het begeleiden van vergelijkbare projecten. Hiermee bedoel ik muziek- en fotoboeken die bij de traditionele uitgeverijen nooit een kans krijgen omdat deze simpelweg niet weten waar het over gaat, laat staan dat ze de doelgroep weten te bereiken. Dat weten wij wel, maar alleen in onze specialisatie: het nachtleven.’ De eerste titels staan al gepland: de biografie van DJ DANO (2015) en een overzichtswerk van de Belgische elektronische muziek, The Sound of Belgium (2016).

De Mary Go Wild store is reeds geopend. Volg het op Facebook

Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag 12:00 – 19:00 uur
Adres: Zeedijk 44, Amsterdam

Advertentie
Party Tips