Nieuws + Headlines
Modeselektor hoofdrol in documentaire

Modeselektor hoofdrol in documentaire

08 maart 2013 Modeselektor speelt de hoofdrol in een documentaire. Simpel getiteld We Are Modeselektor krijg je een blik achter de schermen bij het Duitse dj-duo, dat inmiddels wel een belangrijke rol in de Berlijnse technoscene mag worden toegedicht. Een impressie.

Gernot Bronsert en Sebastian Szary gaan al een jaartje of twintig mee. Bij techno-liefhebbers beter bekend onder de naam Modeselektor en van die baanbrekende live shows met toffe visuals. In de Electronic Beats-documentaire We Are Modeselektor zie je hoe de twee vrienden voor het leven geworden zijn. Erg grappig archiefmateriaal van de Berlijnse raves in de jaren 90 zorgt voor de vaart tussen de interviews met bevriende collega's als Apparat (die met hun samenwerkt onder de naam Moderat) en Ellen Allien door.

Bronsert en Szary komen uiteraard ook veel aan het woord, maar laten in sommige gevallen helaas niet het achterste van hun tong zien. Zo vertellen ze dat de podiumpresentatie erg belangrijk voor ze is, maar leggen ze amper uit waarom. Wellicht expres omdat er nou eenmaal niet echt een verhaal achter zit.

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/M29ATbT8eyo" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Overduidelijk is wel dat ze verslaafd zijn aan muziek en plezier maken. Je komt een hoop van ze te weten, maar voornamelijk aan de hand van interviews met anderen.
De moeder van Bronsert over de uren en dagen dat haar zoon zich opsloot op zijn kamer zonder te weten wat hij aan het doen was, Apparat die de sound van Modeselektor duidt en nog een aantal mensen uit de Berlijnse scene die vertellen over de impact van het duo.

De documentaire is gelardeerd met niet eerder uitgekomen tracks. Ondanks dat er geen wereldschokkende feiten aan het daglicht komen, krijg je wel onmeunig veel zin om snel weer naar een Modeselektor-show te gaan kijken.

Begin mei komt de dvd/blu-ray uit op hun eigen label Monkeytown Records.

txt Nick Klaessens

Advertentie
Party Tips