Nieuws + Headlines
Moulin Roest - het laatste feest in de Roest-loods

Moulin Roest - het laatste feest in de Roest-loods

10 oktober 2017

Op 27 oktober zal Roest haar laatste evenement met drank en versterkte muziek in van Gendthallen (ofwel 'de loods') houden. De gemeente Amsterdam zal daarna geen evenementenvergunningen meer verlenen voor het gebied in en rondom Amsterdam Roest.

De afgelopen jaren is de speelruimte van de culturele stadsoase Amsterdam Roest steeds verder ingeperkt. In het kader van placemaking organiseerde zij sinds 2011 vele evenementen op het terrein rondom het stadsstrand en in de middelste loods van de van Gendthallen. Markten, filmvertoningen, nachtelijke dansevenementen, tentoonstellingen, theatervoorstellingen, klassieke
concerten en nog veel meer activiteiten hebben er de afgelopen jaren mede voor gezorgd dat het Oostenburgereiland weer op het vizier van de stad is gekomen en de Van Gendthallen toch gedeeltelijk toegankelijk zijn geweest voor Amsterdammers. Helaas komt daar nu een einde aan, maar uiteraard niet zonder een mooi laatste afscheidsfeest.

27 oktober organiseert Roest haar laatste evenement met drank en versterkte muziek in de loods. De gemeente heeft aangekondigd dat hierna geen vergunningen meer zullen worden verleend en enkel bedrijfsmatige activiteiten zonder alcohol houdende drank en versterkte muziek georganiseerd mogen worden. Het besluit is gedreven door een handhavingsverzoek van een actieve buurtgroep die de activiteiten van Roest in de van Gendthallen, het cafe en op het strand al geruime tijd onder
vuur legt, maar ook de naderende ontwikkelingsplannen van Oostenburg zorgen ervoor dat er steeds meer naar een permanente situatie wordt toegewerkt die houdbaar is voor de toekomst.

MOULIN ROEST DINNER CIRCUS

Op 27 oktober zet Amsterdam Roest haar laatste evenementenvergunning in om Moulin Roest Dinner Circus te organiseren. Een evenement waarbij Roest haar voorliefde voor muziek, performances, uitbundig decor en samen eten, drinken en dansen bij elkaar laat komen, in een heerlijk over the top themafeest. Tussen 18:00 - 22:00 is er een walking dinner spektakel met verschillende foodstations waar je met strippenkaart 8 gangen kan halen. Gedurende het diner zal het publiek verrast worden met spectaculaire performances en na 22:00 wordt het feestje afgemaakt met een aantal van Amsterdam’s finest DJ’s (lineup wordt later bekend gemaakt). Wie Roest kent weet dat zij voor dit feestje alles uit de kast zal halen! Voor meer info zie de Facebookpagina van het evenement.

IN HET KORT

Moulin Roest | Warehouse Dinner Circus
Vrijdag 27 oktober
18:00 – 22:00 Diner
22:00 – 03:00 Afterparty
Dresscode: Moulin Rouge, flamboyant, bring sexy back
FB: https://www.facebook.com/events/496549464037310/

Advertentie
Party Tips