Nieuws + Headlines
Nederlands duo komt op 1 binnen in Britse Top 40

Nederlands duo komt op 1 binnen in Britse Top 40

28 januari 2013 Het is zo'n beetje een historische prestatie die Nederlands dj-duo Bingo Players vandaag levert. De heren komen namelijk binnen op 1 in de Britse Top 40 met hun single Get Up (Rattle). In de afgelopen 61 jaar is dat slechts zeven andere Nederlandse acts gelukt, de Bingo Players zijn dan ook buiten zinnen van geluk.

Get Up (Rattle) bestond trouwens al een tijdje. In 2011 verscheen de track op Spinnin Records en was een aardige clubhit. Onlangs maakte Bingo Players echter een nieuwe versie, samen met Amerikaanse act Far East Movement, die nu overal aanslaat, waaronder dus binnenkomend op nummer 1 in The Official UK Singles Chart.

“Dit is geweldig!", aldus het duo in een eerste reactie. "Ongelooflijk hoe snel dit is gegaan, de track was al populair bij dj's en dance liefhebbers, maar dat we nu in de UK op 1 zijn binnengekomen is echt een mijlpaal voor ons als producers. We kunnen het bijna niet geloven!”

Geloof het of niet, het duo uit Enschede heeft hiermee Will.i.am en Britney Spears van de toppositie geduwd. Een prestatie op zich, want in de UK binnenkomen op 1 is sinds 2002 geen enkele Nederlandse act nog gelukt.

Bingo Players is echter al een naam van formaat in het buitenland. Het duo scoorde al meerdere hits en staat op de grootste feesten, waaronder ook de aankomende editie van Coachella in de VS.

Waar ze ongetwijfeld iedereen gek zullen maken met deze nieuwste hit.

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/oave-jKePH0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

img The Media NannyAdvertentie
Party Tips