Nieuws + Headlines
Nieuw festival in Spaarnwoude

Nieuw festival in Spaarnwoude

12 mei 2014

Recreatiegebied Spaarnwoude krijgt deze zomer een nieuw festival over de vloer. The Promised Land is een openlucht feest waar het draait om classics, van de vroege rave tot mellow, gebracht door dj's als Remy, Dimitri, Marcello en internationaal headliner Tyree Cooper.

Voor The Promised Land wordt een geheel nieuw deel van Spaarnwoude in gebruik genomen. De Poedelvijver is een gebied waar nog niet eerder festivals hebben plaatsgevonden, het is normaliter een plek waar gezwommen en gezond kan worden. The Promised Land zet hier een drietal podia neer die ieder een eigen geluid hebben. Naast muziek is er ook aandacht voor andere kunstvormen. Zo wordt er streetart tentoongesteld, kunnen bezoekers hun gezicht laten schilderen en worden er live schilderijen gemaakt. De organisatie verwacht ongeveer 3.000 bezoekers.

De muziek van de vroege dance-jaren 1988-1994 staat centraal op het festival. De tijd dat harde house en mellow nog op dezelfde avonden te horen waren wordt vertegenwoordigd door dj's die er toen al bij waren. Zo zijn er 'de grote drie' van die tijd, Remy, Dimitri en Marcello, maar staan als 'harde' dj's ook Dano, Pavo en Yves de Ruyter geprogrammeerd. Bijzondere headliner is Quazar, de live-act van journalist/muzikant/partygoeroe Gert van Veen, maar ook de komst van Amerikaans houselegende Tyree Cooper en Brits dj Mark Archer is opvallend.

Initiatiefnemer van het project is Alexander Koning. Hij is dj, producer, kunstschilder en feestorganisator. "De muziek uit die tijd spreekt nog steeds tot de verbeelding. Als ik die platen hoor, begrijp ik waarom het toen zo succesvol was. Het enthousiasme en het plezier spatten er vanaf en het zit razend knap in elkaar. Dit festival is niet alleen bedoeld voor de mensen die de begintijd van de house hebben meegemaakt, maar juist ook voor een jonger publiek. Anders dan veel muziek die nu gemaakt wordt, is de muziek uit de beginjaren echt feestmuziek en dat zal een jongere generatie natuurlijk alleen maar aanspreken.’’

The Promised Land
Zaterdag 14 juni 2014 |  De Poedelvijver, Spaarnwoude | Oostbroekerweg 17 Velsen-Zuid
Met o.a. : Tyree Cooper, Mark archer aka Altern 8, Marcello, Spider Willem, Alexander Koning, Quazar, Dimitri, Pavo, Dano en Yves de Ruyter.
Voorverkoop via Ravepas en Easytickets: € 22.50 | Beperkte deurverkoop: €27.50


Meer informatie: www.thepromisedlandopenair.nl 

Advertentie
Party Tips