Nieuws + Headlines
Nu verkrijgbaar: Berghain ze Game

Nu verkrijgbaar: Berghain ze Game

22 november 2016

Kun je maar niet genoeg krijgen van de hele mythevorming rondom de Berghain en het strenge deurbeleid waar de club zo bekend om staat? Dan moet je zeker 'Berghain ze Game' spelen. Twee Zweden hebben een kaartspel ontwikkeld rondom de alombekende frustratie bij de deur van de wereldberoemde club.

Het is nu mogelijk om keer op keer geweigerd te worden door de iconische portier van de Berghain in Berlijn, Sven Marquardt. Aan de andere kant kun je nu ook virtueel keer op keer de club binnen komen. Twee Zweden, Alexander Kandiloros en Joakim Berqvist, maakten dit mogelijk. Zij ontwikkelden een zeer grappig kaartspel rond de alombekende frustratie van een in Berlijn vertoevende technofanaat: binnen geraken in Berghain.

In het kaartspel kom je allerlei soorten types tegen: van hipsters tot gimps, bloggers tot stoners en studenten tot leden van de Bear Force One, ze staan allemaal in de rij bij de bekendste en meest besproken club van Duitsland. Maar het gaat er uiteindelijk natuurlijk om wie er langs Sven geraakt. In werkelijkheid is het nog steeds een raadsel hoe je binnenkomt (ook in zijn autobiografie gaf Sven er weinig over prijs), maar in het spel kan het door een zo divers mogelijk ensemble aan bezoekers te verzamelen, waarmee je de meeste punten vergaart en dus ook wint.

Het kaartspel kan nog 15 dagen aangeschaft worden via Kickstarter voor ongeveer 20 euro. Mooi ideetje voor Sinterklaas en Kerst dus.

Advertentie
Party Tips