Nieuws + Headlines
Ook Lost In A Moment afgelast op Forteiland Pampus

Ook Lost In A Moment afgelast op Forteiland Pampus

02 juli 2015

Nadat eerder al Clubbing Island Party zijn feest moest verplaatsen van het Forteiland Pampus naar IJmuiden heeft nu ook Lost In A Moment zich op het laatste moment moeten terugtrekken van deze unieke locatie. Voor Lost In A Moment zijn de druiven echter nog zuurder; het hele evenement gaat ook niet door op een andere locatie.

Het leek allemaal nog zo mooi eind februari toen in het Parool te lezen was dat het Forteiland Pampus gebruikt zou gaan worden als feestlocatie. Uniek, want het eiland staat op de werelderfgoedlijst van Unesco dus was er nog wel het een en ander om te doen, er speelden namelijk veel belangen vanuit verschillende hoeken. Toch werden Clubbing Island Party (dat het bal mocht openen op 13 juni jongstleden) en Lost In A Moment (5 juli aanstaande) al genoemd als de feesten die het daar mochten proberen.

Niet heel lang daarna werd al duidelijk dat Clubbing Island Party moest gaan uitwijken naar Forteiland IJmuiden en een en ander vergunningtechnisch niet helemaal in orde was. Meteen werden er al lichte vraagtekens geplaatst bij het doorgaan van Lost In A Moment. Er werd door de organisatie achter Lost In A Moment echter bezworen dat het feest gewoon zou doorgaan.

Het mocht echter niet baten, want op 30 juni, eergisteren dus, een paar dagen voor aanvang van het evenement, waren er ook problemen met de afgifte van vergunningen rondom Lost In A Moment waardoor vandaag dus de stekker definitief uit het feest werd getrokken. Er was vooral het een en ander te doen rondom de aan- en afvoer van bezoekers per boot, maar het volledige verhaal rond de vergunningenkwestie is op de site van Lost In A Moment te lezen.

De hele gang van zaken doet echter wel wat wenkbrauwen fronsen, temeer omdat overheden en vooral de Stichting Forteiland Pampus de initiatieven in eerste instantie volledig steunden. De Stichting al helemaal, omdat deze de inkomsten van dergelijke evenementen goed kon gebruiken. Een vreemd (politiek) spelletje dus, dat er waarschijnlijk voor zorgt dat er voorlopig geen organisatie zal komen die hier z'n vingers aan wil branden.

Txt: Colin Kraan 

Advertentie
Party Tips