Nieuws + Headlines
Oosterbar opent deuren in Amsterdam

Oosterbar opent deuren in Amsterdam

05 november 2016

Amsterdam-Oost is vanaf vandaag een nieuwe nachtbar rijker, de Oosterbar. Een plek om tot in de late uurtjes te drinken, dansen en te sjansen. En qua muziek gaat er flink worden geëxperimenteerd met house, future beat, soul, fusion, hip-hop en andere vormen van elektronische muziek.

Gevestigd in de kelder van het Generator Hostel, een voormalig Universiteitsgebouw in het Oosterpark, is de Oosterbar een nieuwe plek met een energieke vibe voor de Amsterdammer. De programmeur van de bar is Jean-Pierre van Eer, hiervoor werkzaam als programmeur voor verschillende poppodia in Amsterdam. “Oost is de afgelopen jaren enorm gegroeid in populariteit, onder andere door de mooie horeca en hotelconcepten. Wij willen met de Oosterbar dezelfde, creative vibe neerzetten en iets toevoegen aan het nachtleven in Amsterdam Oost” aldus Jean Pierre.

Design basement
Oosterbar is aldus gevestigd in de voormalig ketelruimte van het Universiteitsgebouw Gezondheidsleer, gebouwd in 1908. De industriële ruimte ademt een Berlijnse sfeer waarbij veel oorspronkelijke designelementen bewaard zijn gebleven; zoals de witte metrotegels en de klassieke raamkozijnen. De warme ouderwetse gloeilampen achter de industriële bar zetten een mooi contrast neer. Gelegen in een kelder waar niemand overlast van kan ondervinden, is Oosterbar dé plek om je haar los te gooien en de buitenwereld even te vergeten. Eerder streek Boiler Room al neer in de locatie.

The Sound of East
Oosterbar biedt een vaste programmering op vrijdag en zaterdag maar ook one-off performances. De nachtbar is trots op haar stad en zet daarom voornamelijk lokale dj’s achter de draaitafels, met maandelijks een uitstapje naar internationale artiesten.

VRIJDAG: soulvolle muziek: van hiphop tot R&B en van funk & soul tot bass
ZATERDAG: elektronische muziek: house, future beat en electronische muziek zoals tech-, soul- en deephouse

Alle evenementen zijn te vinden op de Facebook page van Oosterbar: www.facebook.com/pg/Oosterbar/events

Alle informatie op een rijtje:
Oosterbar
Adres: Mauritskade 57, 1092 AD Amsterdam
www.oosterbar.nl
Openingstijden: Vrijdag en zaterdag van 23:00 tot 04:00 uur.
De bar heeft capaciteit voor 180 personen en is ook beschikbaar voor privé-verhuur.

Advertentie
Party Tips