Nieuws + Headlines
Pollerwiesen Festival pakt uit

Pollerwiesen Festival pakt uit

09 april 2015

Het legendarische PollerWiesen dance-festival tovert het Revierpark Wischlingen in Dortmund met Pinksteren om tot het epicentrum van de elektronische dance scene! Op vier podia en met een grote hoeveelheid zand-, strand- en grasvlaktes zullen duizenden dance-liefhebbers er een marathon van plezier met vele internationale DJ’s en live acts beleven.

Hoofdpodium

Op het hoofdpodium zullen de allergrootste namen om de eer gaan strijden: niemand minder dan dance-icoon Sven Väth zal een set draaien van maar liefst drie uur. Nog steeds geldt Sven als de grootmeester van de extase. Vóórdat onze ‘papa’ de knoppen overneemt, brengt die andere grootmeester uit de internationale house- en technoscene: Marek Hemmann (Freude am Tanzen label, Jena) een live-act die garant staat voor een enorm spektakel van klankkunsten. Hij weet met zijn live set elke liefhebber van elektronische muziek in een heerlijke danshypnose te brengen.

Beide DJ’s worden ondersteund door de muzikale duizendpoot onder de technoproducers en DJ’s: Roman Flügel. Waar hij ook staat, in Amnesia op Ibiza, of in de Panorama Bar in Berlijn, altijd weet hij het publiek tot zwetens toe te bewegen.

Hij wordt bijgestaan door Mind Against, de nieuwste pupillen van het Life & Death label. Niet alleen hun producties, maar ook hun live sets hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan de reputatie van het label en zijn party’s.

Voor de aftrap op het hoofdpodium hebben we de twee opkomende sterren Junge Junge gestrikt, die hun allernieuwste release bij zich zullen hebben.

Hilltop Podium (hosted by Kitball Crew)

Het volgende hoogtepunt vinden we op het Hilltop podium. Hier is plaats voor opzwepende deep house van de Junge Wilden, die samen een feestje bouwen met de plaatselijke Kittball Crew. Daarna gaat het feest verder met de pionier van de nieuwe deep house sounds: Lexer. Hij overstijgt de grenzen van het genre door club- met popsounds te mixen zoals niemand anders dat kan. Zijn geluid is om bij weg te dromen en inmiddels wereldwijd gevierd op vele open air podia.

Uit het noorden komen vervolgens de Adana Twins aangevlogen, uit de omgeving van het Hamburger label Jeudi. De tweeling levert de allermooiste tech- en deephouse.

De felbegeerde Einmusik (Berlijn) is oorspronkelijk ook uit Hamburg afkomstig en hij brengt een live set die zowel de sfeer als je bloed in een stroomversnelling zal brengen.

Dirty Doering van de Berlijnse Katermukke Lager sluit tenslotte de deep house stage af, natuurlijk terzijde gestaan door de hosts van de Kittball Crew: Ante Perry, P.A.C.O., Paji en Juliet Sikora.

Beach Podium (hosted by VOLTT)

Het Beach Podium aan het idyllische zandstrand van het Revierpark verandert met pinksterdag opnieuw in Klein-Amsterdam! Net zoals vorig jaar wordt deze dansvloer bezet door onze Amsterdamse PollerWiesen PartnerFestival VOLTT. Dit jaar zorgen zij voor een behoorlijke portie techno. De enige echte Len Faki (uit de Berlijnse Club Berghain) komt als hoofdact, terzijde gestaan door de charismatische DVS1 en het Britse allround talent Blawan. Zij rollen de rode loper uit voor De Sluwe Vos, Anton Pieëte en Melon. Het gaat er zeker heet aan toe op het Nederlandse strand.

Hidden Stage

Zoals je van ons gewend bent, zijn er ook tal van verrassingen op PollerWiesen: het verborgen podium is verscholen tussen de bomen en brengt acts die op doorbreken staan, zoals Ahmet Sisman uit Essen (Goethebunker) en Julian Bomm uit Keulen (Rheinrhythmik). Daarnaast zal je verrast worden door nog minstens een DJ, die voorlopig nog even geheim blijft!

Ga beslist op zoek naar deze verborgen schat, je zult er geen spijt van krijgen want het wordt één grote heksenketel! Het spektakel wordt gehost door It-Blog Trndmsk.

Eén ding is zeker: de line up van het PollerWiesen festival is dit jaar een grote aaneenrijging van hoogtepunten op alle vier de podia, zodat je elk moment boven jezelf uit kunt stijgen, waar je ook bent. Zo ziet de volgende generatie eruit!

Het PollerWiesen team beantwoordt op www.pollerwiesen.org/faq de meest gestelde vragen. Daar vind je ook uitgebreide informatie over het festival en gedetailleerde routebeschrijvingen.

Alle informatie op een rij:

Datum:

Pinksterzondag, 24-05-2015 - van 12.00 – 22.00 uur

Tickets:

Voorverkoop : € 24,- / kassa: € 29,-

Online vvk: http://goo.gl/sSajNP

Line up:

Sven Väth

Marek Hemmann

Len Faki

DVS1

Blawan

Lexer

Roman Flügel

Adana Twins

Mind Against

Einmusik

Dirty Doering

De Sluwe Vos

Anton Pieete

Melon

P.A.C.O. & Juliet Sikora

Paji

Ante Perry

Ahmet Sisman

Julian Bomm

Junge Junge

en vele anderen...

Locatie:

Revierpark Wischlingen

Wischlinger Weg 157 44379

Dortmund

Meer info:

Website: www.pollerwiesen.org

Facebook-pagina: www.facebook.com/pollerwiesen

Advertentie
Party Tips