Nieuws + Headlines
Rijksmuseum gaat samenwerking aan met Maceo Plex tijdens ADE

Rijksmuseum gaat samenwerking aan met Maceo Plex tijdens ADE

11 oktober 2016

Tijdens de komende editie van Amsterdam Dance Event opent het Rijksmuseum haar deuren voor een moderne kunstenaar - top dj Maceo Plex. De twee bundelen hun artistieke krachten op initiatief van dance-organisatie Audio Obscura in een unieke show op 21 oktober. Locatie van het event: de iconische Passage onder het Rijksmuseum.

Initiatiefnemer Audio Obscura is al langer actief als bruggenbouwer tussen klassieke en moderne kunst. De organisatie initieert creatieve en innovatieve samenwerkingen tussen artiesten en historische, culturele locaties, waaronder eerder Het Concertgebouw en Muziekgebouw aan ’t IJ. Het Rijksmuseum is de perfecte partner voor een nieuwe kunstzinnige uitwisseling.

Voor één avond zal de Passage exclusief terrein voor danceliefhebbers zijn. Het is de eerste keer dat het Rijksmuseum een samenwerking aangaat met elektronische muziek. Dit spraakmakende project sluit nauw aan bij de wens van het museum om bezoekers op een nieuwe manier kunst te laten beleven en te verrassen met een breed muziekprogramma. Naast de indrukwekkende collectie historische instrumenten speelt muziek ook in veel schilderijen een belangrijke symbolische rol, met name in de Gouden Eeuw.

De internationaal bekende dj en producer Maceo Plex werd als perfecte muzikale match met het Rijksmuseum gezien en gevonden. De huidige nummer 2 in de toonaangevende Resident Advisor’s Best Underground DJ List staat er namelijk om bekend een artistieke uitdaging niet te schuwen - de elektronische producer als kunstenaar van de 21e eeuw, zogezegd. In het museum deed hij inspiratie op voor zijn optreden. Zo beluisterde hij onder andere oorspronkelijke opnames van diverse klassieke muziekinstrumenten uit de collectie.

Audio Obscura presents Maceo Plex x Rijksmuseum vindt plaats op vrijdag 21 oktober van 19.00 – 23.00 uur.

AANVULLENDE INFORMATIE OVER HET EVENT
Maak kans om bij dit event te zijn door je als groep van 2-4 personen in te schrijven. Tickets zijn gratis en inschrijving kan op www.facebook.com/AudioObscura. De inschrijving sluit op 18 oktober om 00.00 uur. Op 19 oktober om 16.00 uur wordt bekendgemaakt wie een ticket hebben bemachtigd.

Advertentie
Party Tips