Nieuws + Headlines
SoundCloud wordt betaalde abonnementsdienst

SoundCloud wordt betaalde abonnementsdienst

27 juli 2015

De geruchten deden al de rondte, maar nu heeft SoundCloud zelf ook bevestigd dat het in de loop van dit jaar luisteraars gaat laten betalen voor het luisteren naar en downloaden van muziek op het Duitse audioplatform.

SoundCloud-medeoprichter and CTO Eric Wahlforss heeft de geruchten officieel bevestigd en daarnaast laten weten dat het een en ander later dit jaar eerst geïntroduceerd zal worden in de Verenigde Staten en dat Europa pas in 2016 aan de beurt is. Op zich zijn abonnementen bij SoundCloud natuurlijk niet nieuw, want talloze artiesten en producers betalen al om hun muziek te uploaden en op die manier beschikbaar te stellen aan alle fans.

Het platform lag de laatste tijd nogal onder vuur bij artiesten en platenmaatschappijen (waaronder vooral Sony) die vonden dat de afdracht van royalties door SoundCloud aan hen veel te mager zou zijn, vanwege ondermeer het bedrijfsmodel waarbij de meeste muziek gewoonweg gratis te beluisteren of te downloaden is. In de nieuwe vorm zou deze afdracht hoger zijn en beter gewaarborgd.

Een abonnement op SoundCloud zal ongeveer een tientje per maand gaan kosten, even duur (of goedkoop, hoe je het wil zien) als Spotify. Wahlforss liet nog niet weten hoe de abonnementen eruit gaan zien, maar uit gelekte documenten zou blijken dat er twee soorten abonnementen zullen komen: eentje waarbij gebruikers reclamevrij kunnen luisteren en een bepaalde hoeveelheid muziek kunnen downloaden, en eentje waarbij men zich kan abonneren op de 'SoundCloud Full Catalog Subscription Service'. Bij die laatste optie kan men dan onbeperkt luisteren en downloaden.

Bron: Tech Times

Advertentie
Party Tips