Nieuws + Headlines
TomorrowWorld 2016 afgelast

TomorrowWorld 2016 afgelast

02 maart 2016

De moeilijke tijden die SFX heeft doorgemaakt de afgelopen maanden lijken in ieder geval toch één slachtoffer te hebben geëist. Het Amerikaanse zusje van het Belgische Tomorrowland, TomorrowWorld, zal in ieder geval dit jaar niet plaatsvinden.

In 2013 ging Tomorrowland overzees naar het Amerikaanse continent in Chattahoochee Hills in Georgia, in de omgeving van Atlanta. Dat leek in eerste instantie een redelijk succes te gaan worden tot de editie van afgelopen jaar. Hevige regenval zorgde voor logistieke en organisatorische problemen die ontstonden toen festivalgangers massaal naar huis wilden. TomorrowWorld 2015 liep daardoor in alle opzichten uit op een drama. Na het festival moest de organisatie buigen voor de woede van vele bezoekers die vonden dat TomorrowWorld ze in de steek had gelaten en zich niet goed had voorbereid op de extreme omstandigheden. Veel bezoekers werden daardoor achteraf nog financieel gecompenseerd.

Het dramatische verloop van TomorrowWorld 2015 zorgde er mede voor dat SFX nog dieper in de problemen kwam en nu heeft men dan ook besloten om dit jaar niet weer een dergelijk (financieel) risico te lopen. Dat had overigens niet gehoeven van de gemeenschap van Chattahoochee Hills, die erg blij was met het festival en er economisch gezien enorm baat bij had.

Toch maakte TomorrowWorld vandaag via social media door middel van de onderstaande video bekend dat er dit jaar geen nieuwe editie komt, al spreekt men uitdrukkelijk nog niet van een voorgoed afscheid. Het festival vond normaliter in september plaats.

Advertentie
Party Tips