Nieuws + Headlines
Tweede editie WE ARE ELECTRIC Weekender met o.a. Die Antwoord en Fatboy Slim

Tweede editie WE ARE ELECTRIC Weekender met o.a. Die Antwoord en Fatboy Slim

20 januari 2016

Het grote succes van de eerste outdoor editie van WE ARE ELECTRIC Weekender in de zomer van 2015 sloeg in als een bom. Het internationale crossover dance-evenement dat toen debuteerde verkocht met 15.000 bezoekers en 6000 campinggasten op voorhand uit en schreeuwde om een vervolg. Dat komt er op vrijdag 17 en zaterdag 18 juni, opnieuw aan het idyllische E3 Strand in Eersel.

De ambities reiken ver. Dus breidt het jonge festival komend jaar uit: de komende editie gaat twee volle dagen duren waardoor het programma ongeveer zeventig acts op vijf podia gaat tellen. Verwacht een gedurfd eclectisch programma dat het avontuur opzoekt: van drum ‘n’ bass tot electro en van trap door naar house en techno. Een samensmelting van explosieve dj-sets, overdonderende visuals en vooral van energieke (live)acts. De nieuwe trailer vind je hier.

De eerste 27 acts zijn bevestigd, meer namen volgen spoedig;

Die Antwoord, Fatboy Slim

A-Trak, Boys Noize DJ set, Camo & Krooked, Gesaffelstein DJ set, Netsky Live, SBCR (The Bloody Beetroots DJ set)

Birdy Nam Nam, Digitalism, Fred V & Grafix, Larry Gus, Marcel Fengler, Max Cooper, Moksi, Omar Souleyman, Rustie, Secret Cinema, Spor, Tommy Four Seven, Worakls

Abstract Division, BANGANAGANGBANGERS, FS Green, Guerilla Speakerz, Joop Junior live, Nymfo b2b Karimooo

*in alfabetische volgorde

Die Antwoord
Sinds de oprichting in 2008 overrompelt en ontregelt dit spraakmakende techno-raptrio uit Kaapstad haar publiek met confronterende en controversiële songteksten, die extra vuurkracht krijgen door opjuttende techno- & ravebeats gecombineerd met rauwe hip hop. De soms naargeestige maar altijd opwindende songs van Ninja, ¥o-Landi Vi$$er en DJ Hi-Tek leggen de vinger op talloze maatschappelijk zere plekken en worden bovendien knap verpakt in fascinerende en visueel dominante video’s die een bizar gevoel voor humor maar vooral een groot maatschappelijk engagement verraden. Niet voor niets dat alleen al de video’s ‘I Fink U Freeky’, ‘Ugly Boy’, ‘Enter The Ninja’, ‘Baby's On Fire’, ‘Pitbull Terrier’, ‘Evil Boy’ en ‘Rich Bitch’ samen goed zijn voor meer dan een kwart miljard views.

Fatboy Slim
In naam weliswaar een contradictio in terminis maar muzikaal juist allesbehalve paradoxaal. De Britse bigbeat-grootheid annex superster DJ Fatboy Slim komt naar Eersel om de zomerse temperatuur nog een paar graden Celsius op te zwiepen met het instant herkenbare eigen geluid: een onweerstaanbare mix van techno, rock, dub en rhythm and blues. Samen met landgenoten Underworld, Chemical Brothers en The Prodigy domineert Fatboy Slim het dancegeluid van de jaren negentig middels verslavende wereldhits als ‘The Rockafeller Skank’, ‘Gangster Trippin’, ‘Praise You’, ‘Right Here, Right Now’, en ‘Sunset (Bird of Prey)’. Zijn meest recente kneiter is ‘Eat Sleep Rave Repeat’ uit 2013.

 

Weekender 2016
Het festivalterrein wordt dit jaar groter en zal nóg spectaculairder worden aangekleed en verlicht. Er komt een groter aanbod van eten en drinken en ook de facilitaire en sanitaire voorzieningen zullen uitgebreid worden. Het programma groeit organisch mee naar twee volle dagen. Meer ruimte betekent ook dat er meer te ontdekken is aan verborgen area’s en geheim programma. De direct aan het kraakheldere meer gelegen camping was vorig jaar met 6000 gasten volledig uitverkocht. Daarom wordt de camping dit jaar groter en uitgebreid met meer voorzieningen zoals sanitair, luxe douchefaciliteiten en een goed geassorteerde supermarkt. Tevens komt er een veel ruimer aanbod aan accommodatie: van basic tot ultradeluxe. Daarover spoedig meer. Alle campinginfo (waaronder de accommodatiemogelijkheden) en ticketprijzen staan op de website.

WE ARE ELECTRIC ONLINE
www.we-are-electric.nl
www.facebook.com/weareelectric.nl
www.twitter.com/WAEfestival

WE ARE ELECTRIC Weekender

Vrijdag 17 en zaterdag 18 juli 2015 - E3 Strand, Eersel (vlakbij Eindhoven)

Weekendticket (incl.camping) Early Bird : €59,- / Regular €65,- , Late €69,- (excl. servicekosten)

Vrijdagticket : €35,- / Late €39, (excl. servicekosten)

Zaterdagticket:: €45,- / Late €49,(excl. servicekosten)

Tickets zijn via www.we-are-electric.nl verkrijgbaar. Toegang alleen voor bezoekers van 18 jaar of ouder.

Advertentie
Party Tips