Nieuws + Headlines
WeTransfer lanceert streamingdienst voor muziek en video's

WeTransfer lanceert streamingdienst voor muziek en video's

20 november 2015

WeTransfer lanceert volgende week een streamingdienst voor muziek en video's. Hiermee wil het bedrijf zichzelf meer op de kaart zetten, meldt Bloomberg.

Het Nederlandse bedrijf zegt met het starten van deze dienst geen winst te willen maken en richt zich vooralsnog alleen op exclusieve tracks en previews van grote artiesten om op die manier te concurreren met Spotify, SoundCloud, Vevo en Apple. Prince, Big Grams en Disclosure hebben al nummers en video's via deze dienst uitgebracht.

"We gebruiken de muziek om ons verder op de kaart te zetten", aldus marketingdirecteur Maarten Kadiks. "Zes jaar geleden begonnen we in Europa en dat is op het moment ook onze grootste markt. Maar de groei zit 'm vooral in de Amerikaanse markt."

De lancering van deze dienst komt niet uit de lucht gevallen, want WeTransfer wil zich door deze zet ook meer onderscheiden van dataopslagdiensten als Dropbox, en heeft in dat verband al contact gezocht met de vertegenwoordigers van Justin Bieber, Pharrell en Madonna om te kijken in hoeverre het mogelijk is om bestaande en nieuwe muziek van deze artiesten via het platform te lanceren.

"De service kan echt een van de meest populaire, alternative digitale distributiekanalen worden met betrekking tot muziek", beweert Kadiks. "De muzikanten en artiesten waar we tot nu toe mee hebben gesproken zien de meerwaarde van onze nieuwe service."

WeTransfer bestaat sinds 2009 en bedient nu al 85 miljoen gebruikers per maand. De waarde van het bedrijf wordt getaxeerd op ongeveer 100 miljoen dollar.

Bron: Bloomberg

Advertentie
Party Tips