Reviews + Partyreports
010 Classics Watt Rotterdam

010 Classics Watt Rotterdam

16 maart 2010 Twee werelden op een feest: 010 Classics. Zaterdag 13 maart in het Rotterdamse Watt. In de grote zaal hing een gespannen sfeer en er waren constant vechtpartijen. DJ Rob & MC Joe redden de avond door in de basement een goede solo set neer te zetten voor het publiek dat wel was gekomen om te feesten.

Het duurt even voordat we opgewarmd zijn. We hebben een uur in de rij gestaan om Watt binnen te komen. Helaas voor de mensen die later komen, zien we de rij achter ons alleen maar groeien. Als we in de grote zaal wat te drinken hebben gehaald en net een kwartier naar de set van OCD staan te luisteren, zien we de eerste vechtpartij. We blijven toch staan voor Miss Djax. Ze gooit lekkere classics op de draaitafels, maar het blijft mak. Er is geen chemie tussen de dj en de dansvloer. Een grote groep mensen is meer met zichzelf en elkaar bezig dan met de muziek.

We komen maar niet in de flow en zakken af naar de basement, waar het bij DJ Rob & MC Joe na een tijdje goed los gaat. Niet op elkaar, maar op de lekkere platen die uit de boxen knallen. Wat een wereld van verschil met de sfeer in de hoofdzaal. Blije gezichten, dansende mensen en handen de lucht in. Hier komen we voor naar 010 Classics. Tijdens een van onze tours naar de toiletten glippen we toch nog een paar keer de grote zaal in om te kijken of het al beter gaat, maar we weten elke keer niet hoe snel we weer beneden moeten komen. Paul draait lekker, wat we van Stanton horen is goed, maar er wordt weinig gedanst. Mensen kijken elkaar aan. Gaan constant met elkaar op de vuist. We horen van mensen die vanaf de ring boven de dansvloer naar beneden kijken dat het lijkt alsof ze op een boksgala zijn. De kleine zaal slaan we over. De sfeer is oké, maar club classics zijn niet echt aan ons besteed.

Laat ons maar lekker beneden staan. In de kelder weten ze wel hoe ze moeten knallen. De mensen hier bouwen een feestje en daar werken we graag aan mee. Tegen het einde van de avond is er nog een mooi aanstekermoment als Rob 'The Scientist' opzet. Maar daarna toch echt naar huis. We zien het niet zitten om, als het feest is afgelopen, met al het publiek dat de sfeer in de hoofdzaal heeft weten te verpesten op de Kruiskade te staan. Het was een leuke avond, maar het kon beter. Met dat gevoel fietsen we naar huis.

Zaterdag 2 oktober is de volgende 010 Classics.

txt Angelique van Tilburg
img Eric van Vuuren
Party Tips