Reviews + Partyreports
It´s coming to your face and it leaves no trace|| It's my big, fat, Hard Bass!

It´s coming to your face and it leaves no trace|| It's my big, fat, Hard Bass!

14 februari 2011 12 februari, de dag dat het GelreDome te Arnhem volledig in teken van Hard Bass 2011 stond. Duizenden hardstyle aanhangers stonden de hele nacht keihard te knallen op de sets van Team Red, Green, Blue en Yellow. Een gruwelijke line-up, lasers, visuals en een publiek dat hier helemaal in opgaat, alle ingrediënten voor de perfecte nacht waren aanwezig.

Aangekomen in het grote GelreDome worden we verwelkomd door Ruthless met een early hardstyle setje. Lekker inkomen en eigenlijk is het al best wel druk. Het is nog geen tijd voor de officiële opening, maar wel om even uitgebreid om je heen te kijken. De stage bestaat uit een enorme ledwand met het podium als middelpunt, vj Vison Impossible voorziet ons de hele nacht van vette visuals.

Team Red
Alphaverb, Josh & Wesz, Luna, Wildstylez Live
Het eerste team van de avond, team Red! Na een fascinerende aankondiging inclusief vuur, DNA, scientists, specialties en profilenumbers wordt als eerste Discorecord de zaal in geknald. Samen zetten Alphaverb, Josh & Wesz en Luna een dikke set neer, veel eigen tracks met af en toe iets nieuws tussendoor. Een dikke energyboost wordt vanaf de dj’s het publiek in geblazen en uit zich in een grote stampende massa. Geniaal om te zien hoe alle armen en benen erop los pompen op tracks als Speed of Sound, Torture, Loops & things, Autumn Green en Electronic Stereophonic, met een treinritje op Destination Nowhere voor tussendoor.

Wildstylez Live
Deze man verdient een titel op zich, wat een gruwelijke set! Als laatste artiest van Team Red komt Wildstylez met de eerste live-set van deze avond. De vocals van Villain worden de Dome in gegooid en er zit een hele goede opbouw in deze set, het klonk als één grote mash-up. De welbekende Digital Age tracks werden erin geknald, inclusief een gloednieuwe. Put This On YouTube, No Time To Waste, Breathe en Push That Feeling komen voorbij en we stampen vrolijk door. Om 01:00 treedt het laatste lid van Team Red af om plaats te maken voor zijn opvolgers: de mannen van Team Green.

Team Green
Headhunterz, Noisecontrollers, Tuneboy, Psyko Punkz Live
Opnieuw een uitgebreide intro met een set vette tracks als gevolg. Gigantisch veel lasers en vuurwerk vormen samen met visuals een super mooi plaatje. Een set om fulltime te knallen, kippenvelmomentjes nemen de nacht over en we zetten ons feest in volle toewijding voort. Gimme Love, Faster ’n Further, Escape, Summer In The City en Give It Up komen langs en Headhunterz komt met een gloednieuwe track: Hard Is The Message. Enthousiasme straalt vanaf de djbooth het publiek in en al snel komen de Psyko Punkz aan de macht, de tweede live-set van vandaag. Geopend met een edit van Voices, Techno Prime remix erachteraan en kort daarna krijgen we hun nieuwe mix van Alpha²-Unleashed voorgeschoteld. Gepaard met een verzameling hitjes als Bass Boom, After MF en Pull Ya Strings 2010 vliegt de tijd voorbij. Niet anders als verwacht zorgen deze mannen voor een stijgende lijn in dit feest. Het GelreDome gaat los, en hard ook!

Team Blue
Bioweapon, Ran-D, Zany, Crypsis Live
Na de Psyko Punkz is alweer het derde team aan de beurt: Team Blue. Opnieuw een hele vette intro. Te gruwelijk al die lasers, visuals, vlammen en vuurwerk. Het tempo gaat omhoog en er wordt steeds harder op los gebeukt, goed voorspel voor Team Yellow als opvolger. Crypsis Live is ook zeker de moeite waard.

Team Yellow
Alpha², B-front, Max Enforcer, Wild Motherfuckers Live
Jammer genoeg alweer het laatste team van dit gruwelijke feest, er wordt een hele lading geweld het publiek ingeblazen, onze laatste uurtjes maximaal te knallen van vandaag! B-Front maakt ons blij met een nieuwe samenwerking tussen hem en High Voltage(Nosferatu): Everything Starts, maar ook Inner Creativity, Gold, Magic, Yellow Minute, Neophobia en Universe of Nothing worden door Team Yellow de zaal ingevuurd, het gaat vol gas en de zaal draait op maximale snelheid om bij te blijven. De Wild Motherfuckers(Tatanka en Zatox) geven de laatste live-set weg. Er wordt geopend met We Will Rock You, maar dan volledig op z’n TatZat met aangepaste hardstyle lyrics, iedereen zingt en klapt mee, super vet om te zien. Uiteraard gaan we nog een keer los op het anthem, maar de echt keiharde knallers blijven uit. Geen hardcore, maar een afsluiting met hardstyle. Op zich zou dit geen probleem moeten zijn, maar het welbekende gevoel dat je nog net even al je laatste energie eruit stampt komt niet op. Het einde is met gemak te doorstaan, dit had echt harder gemogen!

Ondanks de overgebleven energie na Wild Motherfuckers, voelen je benen alsnog als vaatdoeken om de vloer mee aan te vegen. Wat een ongelooflijk gruwelijke nacht, het ging keihard los! Hard Bass heeft zichzelf opnieuw bewezen als één van Nederlands beste harstylefeesten, een nacht om te herinneren, uitkijkend naar al het moois dat dit jaar ons nog zal brengen!

Txt Marlon Schuurman
Imgs Heidie Duteweert
Party Tips