Reviews + Partyreports
X-Qlusive - D-Block & S-Te-Fan, in één woord: geweldig!

X-Qlusive - D-Block & S-Te-Fan, in één woord: geweldig!

26 januari 2011 Afgelopen zaterdag brak voor veel hardstyle liefhebbers een moment aan waar zij lang op hadden gewacht. Het in begin december al uitverkochte X-Qlusive – D-Block & S-Te-Fan beloofde met zijn goede line-up een geweldig feest te worden. Een belofte die iedereen binnen de HMH keihard waar maakte!

X-Qlusive - D-Block & S-Te-Fan
Eind 2004 besloten Diederik Bakker en Stefan den Daas er samen voor te gaan. Wat begon als een experiment door samen een track af te maken, is binnen zes jaar uitgegroeid tot een ongelooflijk succesvol duo binnen de hardstyle scene. Na op een hele lading feesten te hebben gestaan en tal van eigen producties, werd het volgens Q-dance tijd om een eigen avond te hosten: X-Qlusive – D-Block & S-Te-Fan in de Heineken Music Hall te Amsterdam. Samen nodigden ze verschillende dj’s uit waarmee zij zowel op muzikaal als persoonlijk vlak iets mee hebben, wat resulteerde in een line-up waar je U tegen mag zeggen. Het is dan ook geen wonder dat dit evenement al zes weken voor aanvang was uitverkocht.

Net aangekomen in de HMH word je tijdens het ophangen van je jas al opgewarmd, vanuit de Beatbox knalt het geluid van Josh & Wesz naar beneden. Goed geluid, achter de decks gaat het duo net als het publiek uitgebreid los. Er wordt erg lekker gedraaid, maar D-Block & S-Te-Fan hebben we nog helemaal niet gezien, iets waar snel verandering in moet komen!

Wildstylez
Eenmaal binnen in de Blackbox wordt je verwelkomd door een stampende massa mensen, veroorzaakt door D-Block & S-Te-Fan, die samen met Wildstylez een dikke set neerzetten. Naast het keiharde geluid dat uit de speakers blaast, is er ook nagedacht over de aankleding. In het midden van de zaal hangt het herkenbare,grote Q-dance-logo terwijl het dj-deck in het midden van een gigantische led-wand is geplaatst. De hele nacht knipperen de lampjes in allerlei patronen, krijg je vuurwerk te zien en een uitgebreide lasershow.

Zatox, Deepack
Wanneer Wildstylez wordt opgevolgd door Zatox knalt iedereen uitgebreid verder. Een hele dikke set, waarna er weer een bezoekje aan de Beatbox moet worden gebracht. Deepack gaat hier al vrolijk los, alleen al bij het kijken naar deze mannen word je vrolijk. Het plezier straalt er vanaf en stilstaan kun je hier echt niet maken.

Isaac, Headhunterz, Dee-Block & S-Te-Pack
Na Deepack terug naar de Black Box, waar nog een klein stukje van Isaac te horen is. Deze man overhandigt de draaitafels aan Headhunterz en het feest gaat uitgebreid door. En dan is het zover, de mannen die net nog de Beatbox lieten knallen slaan hun handen ineen met de hosts van vanavond voor een gruwelijke combinatie: Dee-Block & S-Te-Pack. Even gruwelijk als de combinatie is het geluid dat er uit de speakers knalt, oh! Wat een ongelooflijk dikke set wordt hier neergezet. Ondertussen is het best normaal om je af te vragen of er nog wel genoeg energie is om de rest van de avond door te komen, wat een feest!

Psyko Punkz, The Viper
Na Dee-Block & S-Tee-Pack zijn de Psyko Punkz aan de beurt, ook deze mannen knallen er hard op los. Opnieuw een hele lekkere set en jammer genoeg ook een stapje dichterbij het eind van deze nacht. Net wanneer de ochtend aanbreekt verschijnt The Viper op het podium, de persoon die bij het feestende publiek nog net even de laatste energie eruit perst. Net wanneer je denkt dat het einde is aangebroken bedanken Diederik en Stefan iedereen die dit feest mogelijk heeft gemaakt. Waarbij de zaal één laatste nummertje wordt beloofd, verschijnen er al snel een paar meer, om vervolgens af te sluiten met Evil Inside Me. Twijfelen of je voeten er nog aan zitten na al dit geweld is onnodig, tijdens het laatste nummer heb je die er al lang weer aan vast gestampt.

X-Qlusive – D-Block & S-Te-Fan, wat een ongelooflijk gruwelijk feest, het dak werd er keihard afgeblazen! Deze zullen we niet snel vergeten, twee dagen later wil Dance.nl het liefst een tripje terug in de tijd. Aangezien dit hem niet gaat worden, denken we met kippenvel terug aan deze geweldige nacht!

txt Marlon Schuurman
imgs Martijn Visser, Stampgasten.nl
Party Tips