Reviews + Partyreports
AIR´s dak eraf met DJ Hell´s releaseparty!

AIR´s dak eraf met DJ Hell´s releaseparty!

26 oktober 2010 Afgelopen zaterdag stond DJ Hell himself achter de draaitafels in AIR, een geweldige avond waarbij een hele verzameling International Deejay Gigolo Records artiesten uit de kast werd getrokken. Dit allemaal voor de viering van de nieuwe Gigolo 12 verzamelcd!

Gigolo 12
Gigolo 12 is een 3-dubbel mixalbum, waarbij Hell ervoor heeft gezorgd dat naast remixen van Carl Craig en Henrik Schwarz ook nummers van artiesten als Anthony Rother, Peaches en Peter Kruder er op staan. Naast deze nummers is er natuurlijk ook een lading house en electro terug te vinden van eigen producers als Tony Lionni, Diskokain en Snuff Crew.

AIR
Een feest bestaat niet zonder locatie, voor deze releaseparty werd de Amsterdamse club AIR aangedaan. Een mooie locatie waar je je ogen uitkijkt, super modern en strak met zwart als boventoon. Als je om je heen kijkt zie je hoe ongelooflijk veel ledlampjes er aanwezig zijn, die de hele nacht door veranderen van patroon en kleur. Achter de bar, in het midden van de zaal, is een grote doorzichtige box te vinden met ook AIR verlicht in grote letters van ledlampjes. In deze box is de AIR’s trofee van het ADE te vinden: de Golden Noise Gnome voor de club met het beste soundsystem. Nog een leuk detail van deze locatie, mocht je graag een sigaretje roken dan kun je de nicotine naar binnen werken op het grote, rode bed dat in de rokersruimte staat.

International Deejay Gigolo Records presents DJ Hell compilation CD 12 release party ADE Special
De avond begint met Skwerl, opgegroeid in Odessa aan de Zwarte Zee in Oekraïne. Een wat tamme set, het is rustig inkomen en hopen op een wat energieker vervolg van de avond. Met het vervolg van Christian Prommer begint het er al meer op te lijken, deze dj, producer en percussionist levert met zijn jazz-insteek fijne, dansbare muziek, waardoor de stemming er steeds meer in begint te komen.

Ondertussen staat in de kleine zaal van AIR Atomica te draaien. Klinkt lekker, maar het is nog wel erg rustig in deze zaal. Deze avond zullen vervolgens Veemanjanssen, Dog Day Disco en Lustige Lola & Weltschmerz de zaal voorzien van de nodige dansbare beats.

In de hoofdzaal wordt het bij Christian Prommer steeds energieker. Er wordt, terwijl het publiek inmiddels smacht naar DJ Hell en Tony Lionni, gezorgd voor een goede overgang. Wanneer DJ Hell eenmaal achter de draaitafels staat wordt het non-stop dansen, er wordt geweldig gedraaid en het publiek gaat los. De tijd vliegt voorbij en veel te snel is het al tijd voor zijn opvolger Tony Lionni.

Tony Lionni heeft de perfecte combinatie tussen deephouse en Detroit techno gevonden, hypnotische synth loops worden gecombineerd met diepe house voor een heerlijk resultaat. Genieten en uitgebreid los tijdens de laatste uren van de avond, er wordt zelfs nog een half uur aan geplakt. AIR kan een hele vette releaseparty op zijn naam schrijven, het was een gruwelijke nacht!


txt Marlon Schuurman
imgs Laura van De Fotomeisjes * Nightlife photography & Promotion
Party Tips