Reviews + Partyreports
Smeerboel op het strand – een heerlijk smerig feestje!

Smeerboel op het strand – een heerlijk smerig feestje!

16 september 2010 Zaterdag 11 september kwam Smeerboel naar Strand Oog in Al. Na Smeerboel op tweede Kerstdag in de Winkel van Sinkel in Utrecht, was het vrij duidelijk dat deze editie ook niet overgeslagen zou worden! De line-up met namen als Olene Kadar, Kabale und Liebe, Melon en Warren Fellow beloofde veel goeds.

Waar het met een zonnig Soenda in juni op Strand Oog in Al allemaal begon, zou het nu heel mooi (en zonnig!) weer afsluiten; het festivalseizoen. Niemand had natuurlijk ooit nog durven hopen op het mooie weer van deze zaterdag. De organisatie blijkbaar ook niet, want voor één area is het Strandhuis gebruikt. Natuurlijk gaat de voorkeur uit naar een openlucht podium op een festival, maar na al té veel festivals in regen, storm, modder en onweer te hebben gestaan is dit besluit ook wel weer begrijpelijk.

Maar of je nu binnen of buiten staat, de sfeer is deze Smeerboel overal geweldig. De zon doet het goed, en voor velen voelt het aan als toch waarschijnlijk wel de laatste zomerdag die dus ook goed gevierd moet worden! Zoals het hoort op een Smeerboel feest vloeit de vingerverf rijkelijk, en zit het shirt al snel onder de gele met roze neonvlekken -top! De nog onbekende dj Mesquitas draait hele fijne techno om lekker van te genieten in het middagzonnetje. Kabale und Liebe neemt het stokje over, en geeft wat meer body mee aan de muziek. Wat opvalt is dat de muziek in de loop van de dag heel goed wordt opgebouwd. De dj’s werken blijkbaar goed samen en maken er zo echt een geheel van.
Hoogtepunt is Olene Kadar die maar de ene na de andere superset neer blijft zetten. Heel Smeerboel gaat dan ook los tijdens zijn hit Baby Keep It Up. Jammer dat nou juist hij maar een uurtje draait. Na Olene komt Invite namelijk om de avond waardig af te sluiten. Tegelijkertijd sluit Wouter de Moor af in het Strandhuis en zet de tent (lees: sauna) meteen op z’n kop, om vervolgens ook lekker een half uurtje langer door te gaan, bedankt!

Het festivalseizoen had niet mooier af kunnen sluiten dan met dit intieme festival. Muziek, publiek, zon en sfeer, alles klopt. Elevation Events mag trots zijn!

txt & imgs Fleur Reuser
Party Tips