Reviews + Partyreports
Revolt @ Maassilo || De crème de la crème van electro top op één avond

Revolt @ Maassilo || De crème de la crème van electro top op één avond

01 mei 2010 Het was voor mij al weer een tijd geleden dat ik bij een electrofeest ben geweest en met Revolt was het een buitengewone kans om weer te gaan. Het feest verdeeld over 5 areas in het prachtige Maassilo, en Factory 10 wat tevens ook een uitermate geschikte locatie voor dit feest was. Met een line-up als Boemklatsch, Crookers, Digitalism, Dr. Lektroluv, The Heykids, Vitalic, Erol Alkan, L'Azizzi, Riton, Thomas von Party, Tiga, Live: The Proxy, Live: Zombie Nation, David Vunk, Fraulein Z, Mr. Wix, Parra Soundsystem, Raúl Parra, Riton, Seymour Bits, Tom Trago, MC: Lyrical Tie, Jeff Solo, Nino & Frankie, Pop on Acid Fake Blood, Mehdi en Simian Mobile Disco weet je gewoon niet meer waar je heen moet. Aangezien ik me toch nooit aan time tables bind, heb ik het gewoon op het lopen gezet richting main.

Lopend door de turbo zaal, is David Vunk vocaal en met een keyboard druk bezig. Aangekomen in de main staat Digitalism al lekker te draaien, en op het moment dat we eindelijk vooraan staan, komt het oude bekende Zdarlight erin. Laatste keer dat ik Digitalism zag draaien, ging deze plaat net zo lekker los als op deze avond! Even later is het de beurt aan Vitalic, die al meteen op een hoog tempo begint te knallen.

Rond half twee lopen we richting de turbo stage, waar Zombie Nation aan het draaien is. Stiekem houd ik toch wel van Turbo Records, want vanaf het begin zat ik er helemaal in. Even later begint Tiga te draaien en het dak gaat eraf. Hiervan heb ik enorm genoten en blijkbaar meerderen, want het was goed druk! Rond half vier, voordat Tiga eindigt, word ik meegesleurd naar de dokter. Benieuwd hoe dr. Lektroluv zijn set vanavond gaat neerzetten. Ik moet eerlijk zeggen dat ik hem normaal gesproken wel zat ben, maar dit keer vind ik hem lekker gaan. Om half vijf was het de beurt aan de Crookers, die ik overigens ook al lang niet meer heb gehoord. Ze weten een plaat te draaien die ik ook bij Tiga eerder die avond heb gehoord. Ik ben erg onder de indruk, dus dat maakt een hoop goed. Op het zelfde moment draait Erol Alkan in de turbo zaal. Ook hij draait heel goed. Rond de klok van zes uur is het tijd voor de grande finale. Boemklatsch brengt in de Main het feest tot een spetterend eind.

De avond is geweldig verlopen. Het is zeker de moeite waard geweest. Revolt krijgt van mij een dikke acht, toch weer een beetje terug bekeerd naar de electro dankzij dit feest.

txt Stefan de Klein
imgs Austen Ferry
Party Tips