Reviews + Partyreports
Bea’s birthdaybash met Paul Kalkbrenner

Bea’s birthdaybash met Paul Kalkbrenner

03 mei 2010 Donderdagavond, heel Nederland viert feest ter ere van Hare Majesteit de koningin. Op deze koninklijke avond is WATT éen van de hotspots in ons land. Hier vindt vanavond HEY! QUEENSNIGHT plaats. Met Paul Kalkbrenner, Michel de Hey en Joseph Capriati in de line-up beloofd dit een waardige birthdaybash voor Bea te worden.

Buiten regent het pijpenstelen. Binnen regent het heerlijke sounds. Michel de Hey opent de avond in de grote zaal van WATT. Hij is de gastheer van vanavond. Een feestje van eigen label en op eigen grond. Rotterdam is namelijk zijn hometown. Met zijn typische technogeluid weet hij de mensen in beweging te krijgen. De zaal begint vol te lopen.

Oranje afro pruiken, vlaggetjes op de wangen, oranje t-shirts plus leeuwenprint. De oranjefanaten zijn aanwezig. Maar ook de studenten, de punkers en de hippe kippen. Kortom, het publiek is gevarieerd vanavond. En de stemming is op z’n Hollands gezegd; gezellig. Hartstikke gezellig zelfs!
Half twee, tijd voor de meester der electro-beats; de enige echte Paul Kalkbrenner. All the way from Berlin, om met ons een feestje te vieren.

Met de eerste klanken van zijn set, zet hij de boel al op stelten. Als in een videoclip gooit men massaal de handen in de lucht. 1000 zielen, één gedachte: die Paul Kalkbrenner is te gek! Hij draait een aantal nummers van zijn album Berlin Calling. Onder andere Sky & Sand komt voorbij. Wanneer Gebrunn Gebrunn uit de speakers klinkt is het helemaal gekkenhuis. Vanaf het podium achter in de zaal, tot het balkon, en voorin bij de dj, iedereen gaat los.

Jarige Jet Beatrix is ook van de partij, met Claus aan haar zij. Vanaf het balkon zwaaien ze parmantig naar het publiek benee. Claus ziet er enigszins angstaanjagend uit. Een soort zombieachtige verschijning. Niet erg raar aangezien hij al jaren terug overleden is. Hoe dan ook, ze zijn aanwezig vanavond. En gelijk hebben ze want het is goed toeven hier in WATT.
Anderhalf uur lang is het genieten van Kalkbrenners draaikunsten. En al die tijd weet hij de aandacht van het publiek te behouden. All eyes on him! Hij maakt er een show van, zonder al te veel poespas.

Michel de Hey neemt nu weer plaats achter de draaitafels. Even later introduceert hij Joseph Capriati. Deze Italiaanse dj vervangt Alex Under vanavond. Hij kon er vanavond niet bij zijn. Bést jammer maar toch ook best oké want deze Joseph Capriati kan er ook wat van. Er klinken de rest van de avond briljante technosounds door de ruimte. WATT heeft vanavond meer te bieden dan alleen de grote zaal. In de basement staan achtereenvolgend dj Sneak en Benny Rodriguez. Ook hier is het een feestje.

Wie even bij wilt komen van het dansen, stampen, springen, gek doen, kan een luchtje happen op het “dakterras“, een peukie roken in de rookruimte buiten of gewoon even chillen in de grote witte hal en zich verkneuteren op het mooie interieur. Met op de achtergrond de beats van een ultieme line-up. Kortom, een geslaagde birthday-bash voor onze koningin!


txt & img Gerda van den Dool
Party Tips