Reviews + Partyreports
Korsakoff – Pink Noise

Korsakoff – Pink Noise

28 april 2010 Sinds een aantal jaar is de Hardcorescene een vrouwelijke dj rijker, namelijk dj Korsakoff (Lindsay van der Eng) In eerste instantie werd de naam door Catscan gebruikt voor zijn wat softere Hardcore producties, maar na een soort van uit de hand gelopen grap met Dj Outblast hebben zij er voor gekozen om Lindsay als Korsakoff te laten fungeren. Deze mooie dame timmert nu al aan de weg sinds 2004 en wint steeds meer populariteit in Hardcoreland.

Na haar debuutalbum in 2006, The sound Of, is het nu tijd voor een nieuw album met als titel Korsakoff – Pink Noise. Bij dit album hoort natuurlijk een releaseparty welke gegeven zou worden in The Matrixx te Nijmegen. Deze club is een van Korsakoff’s favoriete locaties.

De releaseparty van Pink Noise vond plaats op zaterdag 24 april 2010. Rond 23.45 uur kwamen wij aan bij The Matrixx. We wisten dat er tot 00:00 uur Hardstyle zou worden gedraaid, wat niet echt onze smaak is, vandaar dat we wat later dan gebruikelijk op het feest arriveerden. Buiten stond er gelukkig nog geen rij dus we konden zo binnen lopen. Na het gratis weghangen van de jassen gingen we de zaal in. Aan de zijkanten werd er met grote letters afgebeeld welke dj’s er aan het draaien, waren, op dit moment waren het Crypsis en Max Enforcer.

Links en rechts van het podium stonden grote schermen met daarop de voorkant van de Cd Pink Noise en in het midden hing een groot projectiescherm waar van alles op kon worden afgebeeld. In de zaal was het nog vrij rustig, de rij bij de munten was kort en bij de bar werd iedereen snel geholpen.

De Dj’s die om 00:00 uur op het programma stonden waren Darkraver en The Viper. Zij draaiden de muziek waarvoor ik deze avond naar de Matrixx gekomen was. Een opbouwende set van Early Rave tot hedendaagse Hardcore. In de zaal werd het langzamerhand al steeds drukker en gezelliger. The Matrixx staat in mijn geboortestad en er waren dan ook erg veel vrienden en bekenden van mij. Met een grote groep stonden we achter in de zaal te genieten van de harde beats die de zaal in werden geblazen.

Na Darkraver en The Viper stond de hoofdact van deze avond op het programma, namelijk, hoe kan het ook anders, Dj Korsakoff. Het begin van haar set vond ik een beetje tegenvallen. Een aantal Hardstyle platen om de set mee op te bouwen. Dit had van mij niet zo gehoeven, gelukkig pikte ze de draad daarna snel op met hedendaagse Hardcore. Deze muziek zorgde ervoor dat het hele publiek weer aan het genieten en dansen was. Vooral de plaat van Nagative A – B Positive liet de hele zaal bewegen, wat een vet nummer is dit toch!

De set van Korsakoff duurde tot 3:00 uur, wat volgde was de eerste live act van de avond, namelijk de Italiaanse formatie Art of Fighters. Met hun kenmerkende Italiaanse sound zorgden zij voor een superfeestje in The Matrixx! Het was echt een half uurtje lekker knallen. Het is een live act die ik graag nog wat vaker in Nederland zou willen zien, omdat ze echt hun eigen sound hebben, wat het publiek erg aanspreekt.

Outblast die al sinds het begin van Korsakoff aan haar verbonden is, mocht natuurlijk niet ontbreken op deze avond. Dj Outblast samen met de Italiaanse Dj Maddog stonden als volgende Dj’s op het programma. Ze draaiden samen een set zoals we wel van ze gewend zijn. Vrijwel alleen nieuwe Hardcore platen werden ten gehore gebracht. Ze draaien beiden een zelfde soort stijl, waardoor er weinig afwisseling was in de set. Dat vond ik wel jammer, ik had liever Outblast met bijvoorbeeld Vince of Predator gezien. Maar niet getreurd, het publiek, waaronder ikzelf, vermaakte zich nog uitstekend.

Het was nog altijd gezellig, maar helaas was het al weer tijd voor de laatste act van de avond. Het was namelijk 4:30 uur en de tweede live act zou gaan beginnen. Een man met capuchon en masker op stond op het podium, dit kon natuurlijk maar één ding betekenen, Angerfist. Het was de act zoals ik die al vele malen eerder van deze formatie gezien heb. Een paar nieuwe nummers, maar vooral de wat oudere bekendere dingen werden gedaan.

Ik vind de Matrixx een hele leuke discotheek, alleen de sluitingstijd van 5:00 uur vind ik wat vroeg. Graag zou ik zien dat de feesten een uurtje of twee langer door zouden gaan. Helaas weet ik ook dat de gemeente Nijmegen daar niet zo’n voorstander van is, dus zullen we het met deze sluitingstijd moeten doen.

Korsakoff – Pink Noise vond ik een erg leuk feest. Ik heb het de hele nacht erg gezellig gehad met vrienden en bekenden en de muziek was ook erg goed. De cd van Korsakoff heb ik nog niet gehoord, maar als de muziek van de avond leidraad is voor de cd, dan raad ik iedereen aan om deze cd te kopen.

txt Miquelli
imgs Stephan Versluis
Party Tips