Reviews + Partyreports
Woodstock maakt zich warm voor één van de heetste zomers ooit

Woodstock maakt zich warm voor één van de heetste zomers ooit

07 april 2010 Op vrijdag 2 april was het vanaf een uurtje of vier in de middag al dringen geblazen voor het openingsfeest van dé beachclub van Bloemendaal: Woodstock! Misschien had het wel iets te maken met die oneindig lange winter en ontelbare hevige sneeuwstormen in Nederland, maar iedereen had duidelijk zin in een feestje waarin de zomer op grootse wijze verwelkomd werd. Wat meteen al opviel nadat je de lange rij gepasseerd had, was dan ook het diverse publiek wat op de opening was afgekomen. De doelgroep van Woodstock valt simpelweg niet te definiëren aan de hand van leeftijd, uiterlijk of nationaliteit, het gaat er juist om dat iedereen die er over de vloer komt een gezellig avond wil beleven zonder al teveel nonsens!

Met een keur aan populaire huisdeejays, waaronder Steef, Johan, Tettero en Freddy Spool, ging dan ook al binnen no time het dak eraf. Onder het motto van Let the Summer Begin, was het zowel binnen als buiten stervensdruk, maar iedereen knoopte een gesprek met elkaar aan of danste er lustig op los en tja, zo zien we het graag. Want het was ongetwijfeld een mooi gezicht om iedereen nog zo vrolijk hun gang te zien gaan terwijl langzaamaan de regendruppels naar beneden kletterden… Het ietwat onaangename weer mocht dus de pret niet drukken, met enige dank aan de organisatie, want de mensen achter Woodstock hadden met eventuele neerval al rekening gehouden door zeilen te spannen boven het onoverdekte gedeelte. De helft van de locatie vond zich namelijk in de open lucht plaats, waar eveneens vuurtjes werden gestookt waar, zoals in het echte hippietijdperk, massaal om heen werd gedanst. Toch hielden de weergoden zich gelukkig enigszins in, want de regen stopte al snel en met name daardoor kon het echte spektakel beginnen: de bezoekers werden volop getrakteerd op vuurwerk en vuurspuwers!

De deejays die buiten hun plaatjes draaiden vroegen hierna steeds meer feestgangers op het podium en in de binnenzaal werd het een ware lichtshow door indrukwekkende lasertechnieken waar de dampende mensenmassa gretig op reageerde. Tja, het was eigenlijk best wel jammer dat het openingsfeest al om 1 uur moest sluiten…De bezoekers hadden gerust nog een paar uurtjes langer door kunnen gaan. Het stopte dan ook niet om klokslag om één uur, al was het maar om de veelzijdige doelgroep te geven waar zij ondertussen meer dan recht op had: met de zomer in de bol dansen totdat je geen voet meer kunt verzetten!

De mengeling aan verschillende muziekstijlen, die zo kenmerkend is voor Woodstock, zorgde er kortom wederom voor dat zowel jong en oud wel moest bewegen. Techno, house, electro, trance, jazz, het was er allemaal deze avond. En, wat ook wel fijn was, buiten stond de muziek niet te hard, dus daar kon je nog gewoon een praatje met elkaar maken zonder continu te hoeven vragen wat de ander in godsnaam zei. Enig minpuntje van de avond was de ongelofelijk lange rij voor de damestoiletten…Daar moet in het vervolg toch echt iets aan gedaan worden, want tot twee keer toe, had ik maar besloten de hoop op te geven om netjes te wachten op mijn beurt. Misschien is het een idee om wat meer toiletten erbij te bouwen?

Hoe dan ook, eenieder die afgelopen vrijdag van de partij was, moet weer he-le-maal into Woodstock zijn en heeft ongetwijfeld zin in hun zomerseizoen dat nu dan echt officieel is afgetrapt! Tot en met het slotfeest op 12 september, kun je er nu van donderdag tot en met zondag heerlijk gaan chillen! Mis het niet!

txt & imgs Fabienne Robben
Party Tips