Reviews + Partyreports
Karotte maakt naam als chef dé cuisine niet waar

Karotte maakt naam als chef dé cuisine niet waar

22 maart 2010 Na het succes van vorig jaar, was het op 20 maart weer de beurt aan chef kok Karotte om te gaan koken in Watt Rotterdam. Samen met Johanna Mercker, Unders en Juan Sanchez stond dit kwartet klaar om een heerlijke maaltijd te bereiden voor ons techno publiek. Aan de aankleding van de dj-boot kon het niet liggen, die was helemaal versierd met groenten. Aan het einde van de avond liep iedereen dan ook rond met winterpenen, paprika's en vooral berucht waren de stukken knoflook. Alleen de maaltijd die we voorgeschoteld kregen, was net iets minder.

Nog voor middernacht betraden mijn voetjes de dansvloer van club Watt in Rotterdam. Een pluspunt aan deze club is dat de garderobe gratis is en ook de wc's voor niets. Het druppelde al snel vol in de grote zaal, waar Karotte al bezig was met het “voorgerecht”. De kelder, waar op dat moment Johanna Mercker aan het openen was, was op een paar mensen na helemaal leeg.

Karotte's Kitchen is niet alleen een clubavond, maar ook de naam van zijn wekelijkse radioprogramma op de Duitse radiozender Sunshine Live. Verder stond Karotte vorig jaar op Time Warp (Mannheim,) en Love Family Park(Frankfurt) onwijs goed te draaien, dus mijn verwachtingen waren dan ook groot. Echter heeft hij op deze avond niet echt zijn naam als chef dé cuisine waargemaakt. Zowel het voorgerecht als het hoofdgerecht waren wat flauwtjes en het publiek ging maar matig los. Er zaten zeker goede platen tussen en hij begon vaak lekker, maar zwakte dan weer af. Halverwege de avond dacht ik zelfs dat hij opnieuw aan het opwarmen was en toen het tijd was voor het toetje was de grote zaal dan ook nog maar half gevuld.

In de kelder daarentegen kwam het langzaam op gang, maar ging het uiteindelijk lekker los. Er werd hier wél lekker gedraaid en ook gedraaid met gevoel. De spontane Johanna Mercker stond heerlijk los te gaan achter haar draaitafels en trok het publiek lekker mee in haar set. Haar set was meer afwisselend met een goede swing en een lekkere beat. Hierna was het de beurt aan Unders die ook onwijs in zijn element was en dat straalde hij ook uit. Deze jonge dj en producer uit Noordwijk liet het publiek goed door swingen en stampen en dat was precies wat er boven gemist werd. Het toetje mocht daarna gemaakt worden door de Spaans-Nederlandse Juan Sanchez die zowel nationaal als internationaal (Ibiza, Spanje, Bulgarije en binnenkort ook Zuid Amerika) zijn gigs mag neerzetten.
Niet alleen zijn gigs maar ook zijn releases op Darko Esser's Wolfskuil en op Gregor Tresher's Break New Soil lopen goed. Ook al was het niet meer zo druk op de dansvloer, de sfeer bleef er toch goed inzitten.

Al met al was het een geslaagd feest, wat voornamelijk ook kwam door de hoop bekenden en de gezellige sfeer die er hing. Muzikaal was Karotte beneden zijn doen, maar Johanna Mercker, Unders en Juan Sanchez hebben een hoop goed gemaakt.

txt Stephanie Popping
imgs Richard Drukker
Party Tips
  • zaterdag 9 februari
    Free Your Mind presents Sasha & John Digweed (Warehouse Edition)
    Elementenstraat, Amsterdam