Reviews + Partyreports
Rekord3r – “Collectief naar de klote gaan”

Rekord3r – “Collectief naar de klote gaan”

17 maart 2010 Het ontzettend goed lopende feest Rekord3r hield afgelopen zaterdag eindelijk weer eens flink huis in Utrecht onder het thema Little Planet. Met een line up - Gaiser 'live', Wouter de Moor, Juan Sanchez, Brent Roozendaal en Erik Heijting - waar je u tegen zegt kon er eigenlijk nog maar weinig mis gaan in club Poema. Voor een club die een erg onopvallende ligging in een smal zijstraatje van de Oude Gracht lijkt te hebben, was de rij echter erg sprekend. Al rond een uur of half twaalf is de Poema goed vol en ook buiten staat een lange rij. Rustig, maar vrolijk wordt er gewacht. Nog niet eerder heb ik een zo diverse rij mensen voor een Utrechtse club zien staan. Met Gaiser als hoofdact belooft de lange nacht een ontzettend goed feest te worden. Niets is minder waar.

Alsof het nooit anders is geweest danst het publiek naar de dj’s toe. Bij elke climax steken zij hun handen de lucht in en vuisten bonken mee met de beats. Dit zijn taferelen die je vooral in de clubs in andere steden ziet, de saamhorigheid van een publiek op een minimalfeest is nooit zo groot in Utrecht. Het tegendeel wordt bewezen: de mensen lijken nog nooit zo blij te zijn geweest een dj te zien.
Het is een uurtje of drie wanneer de druppels van de ventilatiebuizen beginnen te vallen. Het lijkt niemand tegen te staan en iedereen danst gewoon ontzettend hard door. Gaiser is inmiddels begonnen met draaien, na twee ontzettend sterke sets van zijn voorgangers.
Er lijkt geen enkel moment van anti-climax te zijn en wanneer je terug komt van het halen van deen drankje aan de bar kun je weer net zo hard uit je dak gaan als toen je de dansvloer verliet.
Wanneer ik rond vier uur een bekende tegen het lijf loop, hebben we het even over de avond en hoe goed de sfeer is. “Dit is gewoon collectief naar de klote gaan,” zegt ze met een brede glimlach op haar gezicht. Wanneer ik richting de dj-booth kijk zie ik een crowdsurfende jongen voorbij komen. Misschien bestaat er wel geen positievere draai voor deze rare uitdrukking. Niets lijkt hier te veel vanavond.
Mooi, dat het publiek de dj’s op een voetstuk plaatst deze avond, want van veel spotlights op de artiesten is eigenlijk bijna geen sprake. Misschien iets waar club Poema in de toekomst aandacht aan kan besteden, wanneer er nog meer van dit soort feestjes in het verschiet liggen.
Met Erik Heijting als afsluiter kon het publiek zich denk ik geen betere avond wensen in een club in een zijstraat in Utrecht. Het ging hard, de hele nacht, en dat kan niet altijd gezegd worden van het uitgaansleven in Utrecht.

txt Lisa Weeda
imgs Geoffrey de Kleijn
Party Tips