Reviews + Albums
Âme - Live

Âme - Live

08 mei 2012 Label: Innervisions
Cat nr: IVCD07
Stijl: house / techno

Release: 7 mei 2012

Oordeel: 3/5


Het logische voortvloeisel van de liveshows die Âme-helft Frank Wiedemann vorig jaar presenteerde. Twee maanden geleden al aangekondigd met een gelijknamige EP, waarop ondermeer zijn remix van Underworld's Crocodile en Unkle's Hold My Hand te vinden waren. Zoals gezegd, ware hoogtepunten in de liveshows van de Duitse deephouse-act, die hiermee een duidelijk zwaardere, maar nog altijd zeer warme en melodieuze toon aansloeg.

Op dit album meer indrukwekkend materiaal. Natuurlijk die recente remix van Osunlade's Envision (vorig jaar redelijk kapotgedraaid door alle grote dj's), maar ook reworks van oudere Innervisions-tracks als Rej, Nia en Where We At.
Leuk om die Âme-evolutie van dichtbij te horen, het remixen hebben de heren inmiddels tot kunst verheven, maar het doet de verstokte Âme-fans smachten naar vers materiaal -Rej kennen we nu wel.

Zo bevredigt deze plaat maar ten dele. Fijn om al die tracks nu in één set te hebben, maar meer dan een Best Of is het eigenlijk niet. Zeker buiten de dansvloer heb je behoefte aan meer dan een terugblik op oude successen, naast genoemde hoogtepunten zijn die verrassingen echter schaars op Live.

Nico van der Plas

Tracks
01. Roy Ayers - Tarzan (Ame Remix)
02. Ame & Amampondo - Ku Kanjani
03. Ame - Nia
04. Osunlade - Envision (Ame Remix)
05. Ame - Enoi
06. Unkle - Hold My Hand (Ame Remix)
07. Henrik Schwarz/Ame/Dixon - D.P.O.M.B.
08. Rodamaal - Insomnia (Ame Remix)
09. Ame - Junggesellenmaschine
10. Underworld - Crocodile (Ame Remix)
11. Henrik Schwarz/Ame/Dixon - Where We At
12. Ame - Rej
13. Ame - Setsa
14. Gui Boratto - This Is Not the End (Ame Beatless Mix)
Party Tips