Reviews + Singles
Justus Köhncke - Timecode Remixe

Justus Köhncke - Timecode Remixe

05 februari 2013 Label: Kompakt
Cat nr: KOMPAKT270
Stijl: house / italo

Release: 4 februari 2013

Oordeel: 4/5


Kompakt gooit Justus Köhncke's klassieker Timecode in de herkansing met twee verse remixen door respectievelijk (hip)house legende Tyree Cooper en Axel Boman. Het origineel (in 2004 uitgebracht) vermengt een slepende (Italo) discoloop met dito synthesizers/sound fx en het tikkende geluid van een klokje.
Thematisch, meeslepend, weliswaar zonder veel power, maar met grote overtuigingskracht. Deze bijna tien jaar oude productie mag er nog steeds zijn.

<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/xy4nrCYMMcM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

De remix van Tyree Cooper klinkt als retro-house met een zomers, Balearisch gevoel. Geen spectaculair werkje, maar wel de moeite waard, herkenbaar en bovendien aanstekelijk.

Axel Boman's remix is dieper en staat verder af van het origineel, draait op een soort semi-breakbeat en draagt een flinke
lading dub. Hele fijne release.

Nu maar hopen dat er in de toekomst ook rondom Justus Köhncke's 'spacey' klassieker $26 een soortgelijke 'refresh' actie plaatsvindt. Helemaal niets mis mee.

Art-D-Fact

Tracks
1. Timecode
2. Timecode (Tyree Cooper remix)
3. Timecode (Axel Boman remix)
Party Tips