Reviews + Singles
Freeform Five feat. Róisín Murphy - Leviathan

Freeform Five feat. Róisín Murphy - Leviathan

06 februari 2014

Label: Eskimo Recordings
Cat nr: 541416506373
Stijl: house / nudisco

Release: 10 februari 2014

Oordeel: 4/5Onweerstaanbare release van Freeform Five, al sinds eind jaren 90 een ongrijpbare act. Als uitlaatklep van producer/songwriter Anu Pillai heeft Freeform Five uiteenlopende muziek uitgebracht, van rauwe electro(clash) tot gloedvolle (deep)house. Deze single met Róisín Murphy (voormalig zangeres van Moloko) valt absoluut in de laatste categorie, Leviathan is zeer sterke feelgood house met diepe grooves als leidraad -een track die zomaar overal kan gaan opduiken komende zomer.

In originele of remix-vorm, er zijn namelijk nogal wat versies gemaakt. Zo komt onze eigen Tom Trago met een lekker luchtige variant die hij 9,5 minuut lekker laat kabbelen in een zwoel Todd Terje-achtig sfeertje -misschien wel beter dan het origineel, beschikbaar in remix én dub-versie!

Londens duo Cage & Aviary doet hetzelfde, maar houdt de vocalen intact en komt met een iets viezer electrorandje, een typische versie voor de clubs. De jonge Belgische producer Compuphonic brengt vervolgens juist een vrolijke noot met een melodieus electrodeuntje over de house van Freeform Five, terwijl laatstgenoemde ook een wat soulvollere clubversie van zijn single laat horen. Een track dus die je komende tijd in verschillende gedaanten kunt tegenkomen, verleidelijk is ie wel -al wordt het nu toch wel de hoogste tijd dat Murphy weer eens met een soloalbum op de proppen komt.

Nico van der Plas

Tracks
1. Leviathan
2. Leviathan (Tom Trago dub)
3. Leviathan (Cage & Aviary remix)
4. Leviathan (Compuphonic remix)
5. Leviathan (Freeform Reform)
6. Leviathan (Tom Trago remix)

Party Tips