Reviews + Albums
Applescal - A Slave's Commitment

Applescal - A Slave's Commitment

01 september 2009 Label: Traum Schallplatten
Cat nr: TRAUM CD21
Stijl: techno / ambient

Release: september 2009

Oordeel: 3/5


Verrassend debuutalbum van Applescal, de meest recente winnaar van de Grote Prijs Dance. Amsterdammer Pascal Terstappen heeft namelijk meteen het gerenommeerde Keulse Traum-label achter zich gekregen voor release van deze plaat.

En daar past hij uitstekend; grote namen als Dominik Eulberg, Nathan Fake en Fairmont brachten er al klassiekers uit, muzikaal gezien sluit Applescal prima aan in dat rijtje. Dat bewees hij al met eerdere releases op Traum (alsmede labels als Manual en Deep Focus), zijn album kan worden gezien als de bekroning van een groot succesjaar.

Op A Slave's Commitment heeft Terstappen een deel van zijn liveset gekoppeld aan nieuwer werk, soms wonderschone downtempo-tracks (Nottingham Hobbits, How Heroes Die), soms diepe techno (Ugly but Nasty, I Can't Stand, The Forms of Abstract Life).

Op zulke momenten blijkt dat hij goed naar Eulberg heeft geluisterd; ook bij Applescal klinken diezelfde melancholiek klinkende synths, fluitende vogeltjes, gortdroge bassen en onverwachte arrangementen. Wellicht haalt hij nog niet overal het niveau van de meester, maar een interessante plaat levert het zeker op.

Nico van der Plas
Party Tips