Reviews + Albums
Applescal - For

Applescal - For

18 mei 2015

Label: Atomnation
Cat nr: ATM028
Stijl: Elektronisch
Releasedatum: 18 mei 2015
Oordeel: 4/5Appelscal (Pascal Terstappen) is terug met een nieuw album dat volgt op zijn geprezen, uit 2013 stammende Dreaming In Key. Een album dat via Terstappen’s eigen Atomnation-label verscheen (dat hij samen runt met Guido Hollaers) en onder andere het weergaloze prijsnummer Spring And Life op de tracklist heeft staan. Een soort elektronische warmtebron vol creativiteit.

For, dat op LP en digitaal verschijnt, biedt tien broeierige, melodieuze bijdragen die soms opzichtig flirten naar de elektronica/IDM. Dat doet Applescal toch al jaren, zul je denken? Zeker, al sinds zijn eerste twee albums voor Traum Schallplatten (uit respectievelijk 2009 en 2010) trakteert Applescal zijn publiek op ongeremde creatieve uitspattingen.

Toch biedt For een volwassen herdefinitie van Applescal’s geluid. Een organisch, helder, modern en uitdagend geluid, zoals in de persinformatie treffend wordt aangeduid. For begeeft zich muzikaal gezien dan ook op het snijvlak tussen techno en elektronica. Mooi voorbeeld van Applescal’s nieuwe geluidsdefinitie is het prachtige Japanese Bubbles – een sferisch staaltje vakmanschap met ambient invloeden dat draait op een soepele, doch niet overheersende breakbeat. Knap dat Applescal zich op dit vierde volwaardige album weer verder door heeft weten te ontwikkelen. Note: de officiële release van dit album vindt plaats op donderdag 28 mei 2015 in de Paradiso te Amsterdam.

Txt: Art-D-Fact

Tracklist:
01. Like You Do
02. Matter
03. For Lovers
04. Overseas
05. Moabit
06. Flutes in the Air
07. Japanese Bubbles
08. Where Are You
09. Airports
10. Borrowing the Past (feat. Rhian Sheehan)

 

Party Tips