Reviews + Singles
Arjuna Schiks - Hua Hun

Arjuna Schiks - Hua Hun

06 augustus 2012 Label: Wolfskuil Records
Cat nr: WOLF024
Stijl: techno

Release: 6 augustus 2012

Oordeel: 3/5


Arjuna Schiks is hard op weg een serieuze headliner van de Nederlandse technoscene te worden. Althans, de diepere techno dan, techhouse zoals je wilt, vaak voorzien van uiterst melodieuze, soms wat psychedelische randjes.

Hua Hun kan worden gezien als het ultieme visitekaartje van de Amsterdammer, die hier een heftige, meeslepende track aflevert. Kenners zullen meteen de associatie met Gui Boratto maken, deze track heeft inderdaad eenzelfde bezwerende sound, groots toewerkend naar een climax -tja, dit is inderdaad techno van een compleet andere wereld.

De remix die Aril Brikha aflevert is weliswaar meer op de groove ingesteld, de Zweed lijkt zich te verslikken in het verwerken van de melodieën en spacey effecten, resultaat is een wat rommelige technoplaat. Nee, dan blijven we liever wat dichter bij huis; de remix van Applescal blijft iets dichter bij het origineel, maar is wat vieziger, energieker ook dankzij een stijf doorpompende kickdrum. Grootste kenmerk blijven toch die zuigende melodieën van Schiks, die ongetwijfeld voor een paar euforische dansvloeren gaan zorgen deze zomer.

Nico van der Plas

Tracks
1. Hua Hun
2. Hua Hun (Aril Brikha remix)
3. Hua Hun (Applescal remix)

<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F50391104&show_artwork=true"></iframe>


Party Tips