Reviews + Singles
Arjuna Schiks - Storyteller EP

Arjuna Schiks - Storyteller EP

15 mei 2013

Label: Burlesque Musique
Cat nr: BUR012
Stijl: techhouse / progressive

Release: 14 mei 2013

Oordeel: 4/5Arjuna Schiks kan nog altijd worden gezien als grote belofte van de Amsterdamse techhouse scene. Een beetje een buitenbeentje, maar dat komt zijn geluid alleen maar ten goede, zoals ook zijn debuut op het jonge Duitse label Burlesque Musique onderstreept.

De vier tracks op deze Storyteller EP laten namelijk zien dat Schiks niet bang is om uit de bocht te vliegen. In goede zin welteverstaan; blijft veel techhouse op veilig gebied met obligate house samples of sterk leunend op de groove, hij duikt zonder angst in de wat diepere progressive geluiden.Openingstrack De Lege Naturae is net als het daaropvolgende Regenboog een heerlijk hypnotiserende track, lekker zwevend op de melodie met een groots, ruimtelijk geluid. Dezelfde warme bassen als in die nummers hoor je ook terug op Birds, een iets meer groovy track, maar met vocalen badend in reverb en een fijn zoete melodie overheen eveneens een goed voorbeeld van typische Schiks-euforie.

De titeltrack grijpt eigenlijk terug op geluiden waar Schiks eerder ook al gebruik van heeft gemaakt. De link naar Gui Boratto is weliswaar iets minder voor de hand liggend, je hoort wel waar de Amsterdammer zijn inspiratie vandaan haalt.

Ja, Arjuna Schiks groeit steeds beter in zijn geluid. Deze EP verraadt zijn liefde voor meeslepende melodieën meer dan ooit. En dat staat hem goed; het is het geluid van een eigenzinnige producer die de scheidslijn tussen techhouse en progressive op stijlvolle wijze verkent.

Party Tips