Reviews + Partyreports
Aux Raus in Patronaat

Aux Raus in Patronaat

21 maart 2010 Mannelijk zweet, bier en oerkreten. Dat was wat overheerste tijdens Aux Raus in het Patronaat . O ja, heus, er waren ook meiden, glazen wijn en giecheltjes, maar die werden overstemt door de ruigheid van de avond. En wat was het lekker, die ruigheid.

Het begon met het optreden van DS-10 Dominator. Deze gast kreeg het publiek helemaal gek met puur en alleen geluiden uit zijn Nintendo DS. Inderdaad, uit zijn Nintendo DS. Daar stond hij dan, met zijn Nintendo DS. Het geeft een hele andere dimensie aan het woord spelen. Want dat was wat hij deed. Spelen. Met zijn Nintendo DS. En daar kwamen allerlei heerlijke dubstep deuntjes, knetterende electro, beukende techno en zelfs drum n bass uit. Hoe hij dat voor elkaar kreeg? Geen idee. Maar het was fijn. Zeer fijn.

Up next was de formatie die speelt onder de naam Haribo Macht Kinder Froh. Waar wij zoete troetelbeertjes verwachten, werden wij verrast met keiharde metalcore.
Daar was dan eindelijk Aux Raus zelf op het podium te vinden. Een gabber-type met een microfoon en een gast met lang haar en een elektrische gitaar. Dit optreden beloofde wat. Binnen no-time was er een circle pit ontstaan en ging het dak er af. Happy hardcore gecombineerd met keiharde gitaarklanken maakten het tot een vrolijke doch harde bende. Hier en daar vielen wat blauwe ogen, maar dat mocht de pret niet drukken.
Er was zelfs een moment aangebroken waarbij de helft uit de zaal ook op het podium te vinden was, die het vervolgens allen niet konden laten om het publiek in te springen en te crowdsurfen.

Toen Aux Raus de handdoek in de ring had gegooid en ze niet meer konden, was het publiek nog lang niet moe en trok men massaal naar het café om door te raggen onder het genot van de deuntjes van Adolf Butler.
Kortom: een gekke boel met een publiek dat by far niet in een hoekje te drukken is, net zoals Aux Raus zelf.

txt Gabriëlle Koster
imgs Thomas Sciarone
Party Tips