Reviews + Albums
Bambounou - Orbiting

Bambounou - Orbiting

23 november 2012 Label: 50 Weapons
Cat nr: 50WEAPONSCD11
Stijl: dubstep / UK bass / techno

Release: 23 november 2012

Oordeel: 3/5


Orbiting is de debuut langspeler van Bambounou, een alias van de jonge Fransman Jéremy Guindo. Tussen 2010 en nu bracht hij slechts een bescheiden aantal releases uit, maar Modeselektor’s 50 Weapons label (sublabel van Monkeytown Records) erkende Bambounou’s talent en gunt hem na de Cobe EP van augustus dit jaar een volwaardige album release.

Van die Cobe EP is alleen de diepe undergroundtrack Mass meegenomen op Orbiting, een album dat zich muzikaal gezien grotendeels afspeelt binnen de marges van dubstep/UK bass en techno (plus subtiele mengvormen). Geen combinatie die we voor het eerst horen, maar Bambounou weet er zijn geheel eigen draai aan te geven.

Zo valt een track als Challenger op vanwege de boogie invloeden en beland je tijdens Capsule Process tussen ietwat ‘annoying’ acid invloeden en prachtige synthpads – hoe contrasterend! Orbiting overtuigt als langspeler, maar weet mij persoonlijk niet voldoende te prikkelen. Daarvoor is het album in mijn beleving iets te inconsistent. Desalniettemin, goed gescout van het 50 Weapons label.

Art-D-Fact

Tracks
01. Hyper
02. Any Other Service
03. Mass
04. Data
05. Capsule Process
06. EX06
07. Let Me Get feat. French Fries
08. Off the Motion
09. Great Escape
10. Challenger
11. Splaz
12. Orbiting

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/XRmeEstPvAo" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


Party Tips