Reviews + Singles
Benny Benassi feat. John Legend - Dance The Pain Away

Benny Benassi feat. John Legend - Dance The Pain Away

08 oktober 2013

Label: Ultra Records
Cat nr:
Stijl: electrohouse

Release: 6 oktober 2013

Oordeel: 4/5Benny Benassi is bij iedereen wel bekend. Een echte hitmaker uit Italië, verantwoordelijk voor werelberoemde knallers als Satisfaction, Beautiful People en Cinema, evenals remixen/collabs met artiesten als Skrillex, Public Enemy, Madonna en David Bowie. Daar werd deze zomer de naam John Legend aan toegevoegd, waar Benassi de festivalhit Dance The Pain Away mee produceerde.

De Italiaanse dj stond in 2002 al aan de wieg van de electrohouse toen hij wereldwijd scoorde met Satisfaction, niet verwonderlijk surft Benny Benassi nu ook mee op de grote EDM-golf. Dance The Pain Away past helemaal in die sound, klinkt alsof het is gemaakt voor het Amerikaanse partypubliek dat in John Legend ook meteen een bekende stem terughoort. Een perfecte radiohit dus, die nu hij eenmaal officieel is uitgebracht ook het grote publiek lijkt te veroveren.

<iframe width="840" height="400" src="//www.youtube.com/embed/syxZ_vUKDFU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Naast deze release, uitgebracht als Basic Mix, is er ook een pakket remixen uitgekomen. Ondermeer Leids dj Dyro heeft zijn bijdrage geleverd, resulterend in een rauwe, energieke versie van het origineel.

Verder zijn er remixen van Daddy's Groove, Alex Gaudino, Jason Rooney, Jimmy Carris, Tom Swoon en DEVotion. Samen met landgenoot Alex Guadino maakte Benassi trouwens ook nog een speciale mashup-versie.

Kortom, linksom of rechtsom ga je deze track binnenkort wel een keer tegenkomen -Benny Benassi is terug met een nieuwe klapper!

Roel Stevens

Tracks
1. Dance The Pain Away (Basic Mix)
2. Dance The Pain Away (Dyro remix)
3. Dance The Pain Away (Daddy's Groove remix)
4. Dance The Pain Away (Alex Gaudino remix)
5. Dance The Pain Away (Jason Rooney remix)
6. Dance The Pain Away (Jimmy Carris remix)
7. Dance The Pain Away (Tom Swoon remix)
8. Dance The Pain Away (DEVotion remix)

Party Tips