Reviews + Singles
Benny Rodrigues - The Choice Is Mine

Benny Rodrigues - The Choice Is Mine

08 mei 2014

Label: Wolfskuil Records
Cat nr: WOLF030
Stijl: techno

Release: 9 mei 2014 (vinyl) / 9 juni 2014 (digitaal)

Oordeel: 3/5Hysterische release van Benny Rodrigues op Wolfskuil, het label van zijn maatje Darko Esser. The Choice Is Mine is namelijk een wilde trip langs gekmakende rollercoaster techno, (door)drijvend op uitzinnige bleeps en acidreutels. Er zijn al verwijzingen naar klassieke 90's warehouse techno, maar ook in deze dagen is die sound weer volop terug te horen in duistere hoeken in Berlijn en Amsterdam.

En Rotterdam dus, waar Rodrigues aardig heeft zitten freaken in zijn studio. Je moet ervan houden; dit is geen huiskamer-deuntje of fijn plaatje om de avond mee te openen. Nee, dit is peaktime mayhem, doorgeflipte techno waarbij je je afvraagt waarom de producer hier onder eigen naam opereert en niet zijn diepere techno alter ego ROD tevoorschijn heeft gehaald.

Hoe dan ook, het piept en wringt aan alle kanten. De remix van Rødhåd, momenteel een van de nieuwe hete namen uit de Berlijnse technoscene, doet dit wat subtieler hetzij met eenzelfde mate van psychedelica. Een knappe, meer opbouwender track is het gevolg, ingetogen techno met lekker duister randje -bring on the night!

Nico van der Plas

Tracks
1. The Choice Is Mine
2. The Choice Is Mine (Rødhåd remix)

Party Tips