Reviews + Partyreports
Bloomingdale XXL @ Bloomingdale aan zee

Bloomingdale XXL @ Bloomingdale aan zee

28 april 2010 Met het kwik rond een graad of 20 was Nederland helemaal klaar voor het strandseizoen. Vele feestgangers begaven zich met slippertjes en voorzien van een XXL zonnebril naar de kust. Op zondag 25 april opende Bloomingdale haar deuren voor het altijd beroemde Bloomingdale XXL. De beachclub haalde wederom alles uit de kast om een spetterende line-up te presenteren, waarbij niemand minder dan Dennis Ferrer het feest tot een spektakel maakte.
Bloomingdale XXL staat bekend om haar sterke concept die keer op keer een massale opkomst trekt. En dat is ook nu duidelijk te merken. De gehele Bloemendaalse boulevard staat vol met honderden auto’s. Eenmaal op het strand aangekomen blijkt, ondanks dat het al uitverkocht is, er nog een lange rij mensen te staan die er alles aan doen om het feest niet te hoeven missen. Bij de deur verloopt het niet van een leien dakje, het is een grote chaos. Met grote pech voor de mannen, die ondanks dat ze in het bezit zijn van een kaartje niet naar binnen mogen zonder vrouw.
Bij binnenkomst word je verwelkomt met de lekkerste housebeats en dat maakt al het voorgaande snel goed. Wel is het binnen net een blik sardientjes en dus besluiten meerderen buiten een kijkje te nemen. Aan de dansende mensen te zien, zit de feeststemming er goed in. Tijdens het nummer Touch Me In The Morning gaan alle handen in de lucht en zijn de voetjes van het zand. Sunnery James & Ryan Marciano laten ieder zandkorreltje van de aardbodem trillen. Het duo wordt live aangevuld door het percussie talent van Glenn Helder, voormalig Nederlands profvoetballer en ex-international van het Nederlands voetbalelftal.

Het nieuwe Hollandse duo Daniel Bovie & Roy Rox maakt zich waar en is een aanwinst in de Nederlandse dancescene. Even later geven ze het stokje over aan collega dj’s Randy Vicious en Michael Mendoza, die het buitenfestijn tot een einde brengen. Michael Mendoza brengt tracks als Be Without You en Mirror Dance van Afefe Iku knallend ten gehoren.

Vanuit de boxen binnen klinkt de geweldige clubhit Hey Hey! En dus wordt het tijd om zich naar de overvolle zaal binnen te verplaatsen. Op het podium staat de held van de avond volop te mixen achter de draaitafels. Iedereen geniet volop van de langdurende set van de Amerikaanse Dennis Ferrer. Vanuit de microfoon is de vocale stijl van MC Roga te horen, hij zorgt voor de klap op de vuurpijl. Ferrer weet het hele publiek mee te krijgen en sluit rond middernacht krachtig en met een hoog niveau de avond af.

De april editie van Bloomingdale XXL was net als de voorgaande edities een groot succes. Zet je schrap voor het volgende feest van Bloomingdale XXL op 23 mei. De beachclub sluit de meimaand goed af door twee grote podia te voorzien van nog grotere artiesten. Hopelijk is het deurbeleid dan stukken beter.

txt & imgs Sanne Berlemon
Party Tips