Reviews + Singles
Bob Sinclar & Ben Onono - Rainbow of Love

Bob Sinclar & Ben Onono - Rainbow of Love

09 augustus 2010 Label: 541 Records
Cat nr: 541001D
Stijl: house

Release: 2 augustus 2010

Oordeel: 2/5


Het is weer zomer, en geen zomer zonder Bob Sinclar. Deze keer komt de Franse playboy met de officiële single van Rainbow of Love, een nummer dat eerder al in een andere uitvoering op Sinclar’s reggae-uitstapje Made In Jamaica te vinden was. De nieuwe single is geen reggae, maar ‘gewoon’ weer een typische Sinclar single: vrolijk, catchy en sterk leunend op samples.
De sample in Rainbow of Love zal iedereen herkennen en is afkomstig uit Armand van Helden's You Don’t Know Me. Ironisch genoeg een hit uit de tijd dat Sinclar zelf ook doorbrak. Eind jaren negentig, toen de Franse filterhouse hoogtij vierde. De sample past uitstekend in het nummer dat verder bestaat uit zomerse vocals van Ben Onono en op de achtergrond een soepele beat. Lekker zomers, zoals we Sinclar kennen. Met Rainbow of Love levert de Fransman wederom een catchy popliedje op dat na één keer luisteren tot vervelens toe in je hoofd blijven zitten.

Naast het origineel zijn een aantal remixen uitgebracht. Waar de originele single bij de massa best weer eens aan zou kunnen slaan, maar voor de houseliefhebber niet echt credible is maakt de Sergio Flores-versie meer kans van slagen bij de danceliefhebbers.
Sergio Flores levert een pure en warme house remix. Denk Roog in zijn beste jaren: rustige, zomerse klanken met een subtiel gitaartje en enkele tribal invloeden. Een remix die ontspannen begint en tijdloos klinkt. Klein minpunt is dat voor de aandachtige luisteraar de afzonderlijke elementen (zang Ben Onono, sample Armand van Helden en inbreng Sergio Flores) soms drie afzonderlijk lagen lijken in plaats van een onder zomerse temperaturen samengesmolten geheel. Wie dit nummer op de achtergrond opzet zal hier echter geen last van hebben, kom maar op met die cocktails!
Tot slot is er de Klossmann & Wild remix. Weer een totaal andere stijl en eerlijk gezegd kan ik hier niet zoveel mee. De weg recht door zee: gebruik samples uit het origineel en wissel die af met stampende housebeats. Al kan het mij niet bekoren, dit is zonder twijfel de meest uitbundige versie van Rainbow of Love en waarschijnlijk ook de versie die de meeste vervoering op de dansvloer kan brengen.

Rob de Bruyn

1. Rainbow Of Love
2. Rainbow Of Love (Sergio Flores remix)
3. Rainbow Of Love (Klossman & Wild Remix)
Party Tips