Reviews + Partyreports
Boemklatsch bouwt eigen avond op ADE

Boemklatsch bouwt eigen avond op ADE

27 oktober 2010 Wanneer je voor Paradiso de gehele zaterdagavond van Amsterdam Dance Event mag programmeren met jouw eigen naam bovenaan de flyer, dan moet je van goeden huize komen. Laat dat nou het geval zijn bij het Utrechtse feestcollectief Boemklatsch, dat met hun eigen DUM DUM-avonden in onder andere hun woonplaats al ruimschoots bewezen heeft zo'n opdracht aan te kunnen. Vol trots verkondigden ze dan ook dat 'hun' zaterdagavond tijdens ADE 2010 uitverkocht was, wat het gezelschap bekroonde met een succesvol uitgevoerde nieuwe uitdaging wat hun eigen liveshows betreft.

Maar voordat het zover is staat het publiek vol smart te wachten op Goose, dat met een kersvers tweede album onder de arm mag komen laten zien of ze nog even spetterende liveshows kunnen weggeven als pakweg twee jaar geleden. Na de release van debuut Bring it On eind 2006 zette de Vlaamse band een snel stijgende lijn in wat die liveshows betreft, met in Nederland als hoogtepunt een knallende show op Lowlands 2008. Daarna was het even stil rond de vriendengroep, maar dat was te wijten aan het creëren van nieuw materiaal, dat getuige het optreden tijdens ADE live naadloos tussen de oudere nummers past. Ook laat de band horen nog altijd een strakke show te kunnen verzorgen die een zaal meevoert op een trip naar de ultieme climax, iets wat het dj-duo Jack Beats na dit optreden van Goose helaas nalaat.

Aan de nummers die de uit Londen afkomstige Plus One en Beni G draaien ligt het niet eens zozeer, het tweetal kiest voor een aangenamen hiphopbenadering van electro, dubstep en techno, maar de volgorde waarin ze dat doen zorgt er keer op keer voor dat het in de nog altijd goed gevulde grote zaal van Paradiso doodslaat.

Dat de heren af en toe hun uitvlucht zoeken in grijsgedraaide vloervullers wordt daardoor vooral een zwaktebod. Goed moment dus om even te kijken hoe het er in de kleine zaal aan toegaat, waar op dat moment het Nederlandse The Routines een optreden verzorgen. Daar blijkt dat de combinatie van prima producties van knoppenman André en de zanglijnen van Uffie-imitator Kelly op opnames best potentie kunnen hebben, maar dat live de stem van de zangeres helaas te onzuiver en niet krachtig genoeg is, waardoor die potentie op het podium grotendeels verloren gaat.

Aan Boemklatsch dus de taak om de avond nieuw leven in te blazen, wat de heren normaal gesproken doen door er vanaf de eerste seconde in te knallen. Maar eerder tijdens Amsterdam Dance Event had Boemklatsch-dj Mike Mago al aangekondigd het eens over een andere boeg te gooien, door tijdens de set een heuse opbouw te verzorgen.

Het blijkt niet zomaar een aankondiging, want inderdaad kiezen hij en $jammie the Money (derde dj Illverster ontbreekt) zorgvuldig hun platen uit terwijl vj Ramkraak met zijn visuals ook minimaal start en steeds meer begint uit te pakken.
Het werkt, want langzaamaan begint het publiek weer los te komen, tot het moment dat onder begeleiding van een opzwepende mc Atactic de onvermijdelijke climax volgt. Het gebeurt onder begeleiding van de tonen van hun eigen remix van Gorillaz-track Rhinestone Eyes, en als je zo'n remix mag maken en daar ook nog Paradiso mee loskrijgt, dan kom je van goeden huize.

txt & img Edwin van Dalen
Party Tips