Reviews + Albums
Booka Shade - More!

Booka Shade - More!

03 mei 2010

Label: Get Physical
Cat nr: KMCD 001
Stijl: house

Release: 3 mei 2010

Oordeel: 3/5Alsof ze meteen maar wilden afrekenen met het donkere, introverte karakter van hun vorige plaat, The Sun & The Neon Light. Het vierde album van Duits wonderduo Booka Shade begint namelijk met een onmiskenbare clubtrack, rechttoe rechtaan housebeats en een aanstekelijk, ietwat cheesy melodie. Te ver doorgeschoten? Tja, de rest van More!, zoals de langspeler heet, is eveneens een poging van Booka Shade een catchy als zeer eigenzinnig housegeluid neer te zetten.

De heren hebben ondertussen een indie-status, staan niet alleen meer op dancefeesten, en je zou zodoende een song-georiënteerde plaat verwachten. Dat valt mee, zeker vergeleken met de vorige plaat; deze tracks zijn puur op de dansvloer gericht en ademen house met invloeden uit 90's trance, electro en minimal.

En dat resulteert in de bekende Booka Shade-geluiden, nummers als Regenerate, Teenage Spaceman en Scaramanga zijn goede voorbeelden van hoe diep, melodieus en meeslepend Booka Shade kan klinken. Niet toevallig zijn dit (met ruim vijf minuten) ook de langste nummers op het album. Eigenlijk hebben alle tracks de lengte van een gemiddelde popsong, terwijl ze overwegend bestaan uit dansplaten.

Dat is dus die indie-kant van Booka Shade, elke track blijft kort en kernachtig. Voor de danceliefhebber even wennen; net wanneer je de groove wordt ingezogen loopt het nummer alweer op zijn einde. En dan wil je meer! Weet je meteen waar die albumtitel op slaat..

Nico van der Plas

Tracklist
01. Havanna Sex Dwarf
02. Donut (Interpretation)
03. Regenerate
04. The Door
05. Teenage Spaceman
06. Divine (feat. Yello)
07. Scaramanga
08. L.A. tely
09. Bad Love (feat. Chelonis R. Jones)
10. No Difference
11. This Is Not Time

Party Tips